Bijziend en Verziend

Er is altijd veel verwarring over de woorden bijziend en verziend. Als u bijziend bent, dan ziet u dichtbij goed. Ziet u in de verte goed? Dan bent u verziend.

Verziend

org-be_pearle:/content_images/2012/Uw ogen/Bijziend en verziend/info_verziend.gifKan u niet meer goed lezen? Dan hebt u waarschijnlijk last van verziendheid. Het beeld valt dan achter het netvlies. De oorzaken kunnen divers zijn: Oudere mensen (presbyopie): de ooglens wordt stugger zodat het beeld minder goed geprojecteerd wordt.
Jongere mensen: zij hebben een te groot oog of een ooglens die niet goed werkt (hypermetropie). Gelukkig kan u verziendheid oplossen met een bril of contactlenzen met +sterkte.

Bijziend

org-be_pearle:/content_images/2012/Uw ogen/Bijziend en verziend/info_bijziend.gif Bijziendheid (myopie) zorgt ervoor dat het beeld vóór het netvlies valt. Omdat daardoor van elke punt een vlekje op het netvlies ontstaat, wordt het beeld wazig. Dit vlekje heet een verstrooiingsfiguur. De ondertiteling op televisie of borden langs de weg worden dan onleesbaar. De gevolgen van bijziendheid zijn te verhelpen met een bril of contactlenzen met -sterkte.

Verziend én bijziend

Hebt u als bijziende met de jaren ook een leesbril nodig? Dan kan Pearle Opticiens u helpen met progressieve lenzen of een bril. Daardoor is uw zicht altijd perfect en kan u even gemakkelijk autorijden als de krant lezen. Voor het juiste advies maakt u een afspraak bij een Pearle opticien.

 

“Bijziende mensen hebben behoefte aan een bril om goed mee in de verte te kijken. Deze bril heeft negatieve glazen (-). Verziende mensen hebben moeite met lezen. Een leesbril heeft positieve glazen (+). Op de afbeeldingen ziet u het verschil tussen de glazen. Het glas corrigeert door de breking de afwijking van uw oog en zorgt ervoor dat het beeld weer netjes op uw netvlies valt, waardoor u weer scherp ziet.”
Pearle opticien Yann Beckwee

 

Welke bril past het best bij welk gezicht?

Word fan op Facebook!
 

Contactlenzen thuis bezorgd
 

Budgetvriendelijke selectie
 

Brillen

Zonnebrillen

Gebruiksvoorwaarden | Disclaimer & privacy | Algemene voorwaarden | Sitemap
Copyright

 

Welkom bij Pearle Opticiens: Kies hier uw taal
 
Bienvenue sur Pearle Opticiens: Choisissez vortre langue