Soorten brillen en brillenglazen

Bij Pearle heb je keuze uit verschillende soorten brillen en verschillende glazen. Wij zetten ze voor je op een rij:

 1. Leesbril. Zoals de naam van de bril eigenlijk al verklapt, gebruik je een leesbril om de kleine lettertjes in een boek of tijdschrift beter te kunnen lezen. De brilglazen vergroten niet (het is géén vergrootglas), maar compenseren het gemis aan scherpte. Dankzij een leesbril zijn de kleine lettertjes weer haarscherp.

 2. Computerbril. Een leesbril mag je niet verwarren met een computerbril. Breng je veel tijd door achter de computer of een ander scherm? Dan zorgt de computerbril voor een optimaal zicht op je scherm. Je kunt er ook voor kiezen om je computerbril te voorzien van een speciale coating die blauw licht neutraliseert. Deze coating zorgt ook voor een scherper contrast en vermindert de lichtschittering van het scherm.

 3. Enkelvoudige bril. Een enkelvoudige bril zorgt ervoor dat je veraf óf dichtbij weer glashelder ziet. Er bestaan twee soorten enkelvoudige glazen. Enerzijds heb je enkelvoudige ‘min glazen’ die je ogen corrigeren als je van veraf minder goed ziet (bijziend). Anderzijds zijn er enkelvoudige ‘plus glazen’ die je ogen corrigeren als je van dichtbij minder goed ziet (verziend). Het grote voordeel van enkelvoudige glazen? Ze passen in elk montuur. Dat betekent véél keuze!

 4. Multifocale bril. Deze bril is superhandig voor mensen die zowel veraf als dichtbij niet goed zien. Het glas van een multifocale bril is in twee verdeeld: er is een leesgedeelte aan de onderkant en een gedeelte om goed mee in de verte te kijken aan de bovenkant. De overgang of tussenzone is heel vloeiend, zodat je ook tussenafstanden goed én scherp kunt zien.

 5. Autobril. Je hebt het ongetwijfeld zelf al eens meegemaakt: wanneer je in de auto zit en plots wordt verblind door de zon. Je knijpt je ogen tot spleetjes, maar eigenlijk helpt dat niet echt. De lage zon blijft je verblinden. Wist je dat er voor deze situatie een speciaal soort glas bestaat? De oranjebruine Roadview-glazen van een autobril verhogen het contrast, waardoor je minder last hebt van intens licht of schitteringen.

 6. Nachtbril. Autorijden in het donker vergt veel van je ogen. Zeker als je moe bent of nog een lange rit voor de boeg hebt. Voor dit soort situaties bestaan er nachtbrillen met Nightview-glazen. Deze glazen zorgen ervoor dat je tot 56% minder last hebt van verblinding in het donker. Een voorbeeld? De koplampen die vanuit de tegenovergestelde richting komen worden afgezwakt. Nog een voordeel is dat je een beter dieptezicht hebt.

De verschillende brilopties op een rij

Je kunt niet alleen kiezen uit verschillende glazen, maar ook voor aanvullende glasopties:

 • Kraswering: door een extra hardingslaag zijn de glazen minder krasgevoelig.
 • Ontspiegeling: deze optie raden we aan bij alle soorten glazen. Lichtschitteringen en lichtreflecties verminderen.
 • Lichtgewicht: het glas in het montuur is dunner. De bril wordt lichter en het glas harder. Kortom, lichte glazen = meer comfort.
 • Vuil- en waterafstotend: dankzij deze optie blijven je glazen langer schoon en het is makkelijker om ze proper te maken. Sporen van vet en water verdwijnen.
 • Stofwerend: de glazen trekken minder stof aan. Bovendien maak je de bril makkelijker schoon.
 • Vlakkere glazen: de kromming van de brilglazen staat minder bol.

Onze opticiens informeren je graag over andere mogelijkheden naast onze glaspakketten en –opties.

Extra glasopties

*Mogelijk vanaf glaspakket Bronze.