Gratis verzending
Pick-up in store mogelijk
Gratis retour binnen 30 dagen

Contactlenzen

60 Resultaten
Sorteren op:
Relevant

Contactlenzen bestellen

Draag jij liever lenzen dan een bril? Nieuwe contactlenzen kopen doe je natuurlijk bij Pearle: al ruim zestig jaar dé expert op het gebied van ogen. Bestel jij op werkdagen voor 22:00 uur? Dan sturen wij jouw contactlenzen (mits op voorraad) dezelfde dag nog gratis naar je op. Dan heb jij je contactlenzen de volgende dag al in huis. Heb jij per ongeluk de verkeerde contactlenzen besteld? Geen zorgen: retourneren is gratis. Bestel jouw lenzen online of maak een afspraak en kom langs in de winkel. Draag jij al contactlenzen, maar kun je jouw lenzen niet vinden in onze webshop? Met dit formulier kun je jouw contactlenzen eenvoudig nabestellen. 

Ruim aanbod aan diverse soorten contactlenzen

Bij Pearle vind je een ruim assortiment aan diverse soorten contactlenzen, namelijk:

  • Daglenzen. Het woord zegt het eigenlijk al: daglenzen draag je één dag en daarna gooi je ze weg. De volgende dag doe je weer een schone set contactlenzen in. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken met lenzenvloeistof

  • Maandlenzen. Maandlenzen maak je elke dag na het dragen schoon met lenzenvloeistof, waarna je ze veilig opbergt in een lenzendoosje tot je ze de volgende dag weer indoet. Deze contactlenzen kun je gedurende één maand gebruiken. Daarna gooi je ze weg en gebruik je een nieuwe set contactlenzen. 

  • Sferische lenzen. Sferische lenzen zijn de meest gangbare contactlenzen en hebben over het gehele oppervlak van de lens één sterkte. Met sferische lenzen 

  • Torische lenzen. Torische lenzen zijn geschikt voor mensen met astigmatisme (ook wel: cilinderafwijking). 

  • Multifocale lenzen. Met multifocale contactlenzen kun je zowel dichtbij als veraf scherp zien. Multifocale lenzen bevatten namelijk (net als een multifocale bril) zowel een leesgedeelte als een gedeelte voor veraf. 

Ontdek hier welke contactlenzen bij jou en jouw leefstijl passen

Keuze uit diverse merken contactlenzen

Bij Pearle heb je keuze uit diverse merken contactlenzen. Zo vind je bij ons contactlenzen van onder andere Acuvue, Dailies en Air Optix. Als je op zoek bent naar voordelige contactlenzen, maar niet wilt inleveren op kwaliteit en draagcomfort, dan adviseren wij iWear contactlenzen. iWear contactlenzen zijn exclusief verkrijgbaar bij Pearle. 

Wat zijn de voordelen van contactlenzen?

Het dragen van contactlenzen heeft een aantal voordelen ten opzichte van het dragen van een bril. Ben jij nog niet helemaal overtuigd? Wij zetten de voordelen van contactlenzen voor je op een rij:

  • Je betaalt geen hoge, eenmalige aanschafkosten die je wel betaalt als je voor een bril kiest. 

  • Je hebt geen last van een montuur dat je zicht kan belemmeren. 

  • Je hebt geen last van beslagen of natgeregende brillenglazen. 

  • Je hoeft niet te wisselen tussen je bril en zonnebril op sterkte als het zonnetje gaat schijnen. 

  • Je hebt geen last van een bril die in de weg zit of afzakt, bijvoorbeeld tijdens het sporten. Contactlenzen zijn dus handig als je een actieve leefstijl hebt. 

Wat kosten contactlenzen?

De prijs van contactlenzen hangt af van diverse factoren. Denk hierbij aan het merk en type lens. Zo zijn maandlenzen in de regel goedkoper dan daglenzen als je elke dag contactlenzen draagt. Draag jij ook af en toe een bril? Dan zijn daglenzen juist voordeliger. 

Laat je ogen opmeten door een erkende opticien of optometrist

Wij weten als geen ander dat je zicht belangrijk is. Kom daarom elk jaar langs voor een oogmeting. Ook als je al een bril of lenzen draagt. Ga je voor het eerst lenzen dragen? Of wil je van een bril overstappen naar lenzen? Laat dan eerst je ogen opmeten door één van onze erkende opticiens en optometristen. Vind een winkel bij jou in de buurt en maak een afspraak.