Gratis verzending vanaf €25
Pick-up in store mogelijk
Gratis retour binnen 30 dagen

Ga direct naar MaandlenzenDaglenzen | Torische lenzen (voor astigmatisme) | Multifocale lenzen | Lenzenvloeistof

Lenzen

97 Resultaten
Sorteren op:
Relevant

Lenzen online bestellen

Draag jij liever lenzen dan een bril? Nieuwe contactlenzen kopen doe je natuurlijk bij Pearle: al ruim zestig jaar dé expert op het gebied van ogen. Bestel jij op werkdagen voor 22:00 uur? Dan sturen wij jouw lenzen (mits op voorraad) dezelfde dag nog gratis (vanaf €25) naar je op. Dan heb jij je contactlenzen de volgende dag al in huis. Heb jij per ongeluk de verkeerde lenzen besteld? Geen zorgen: retourneren is gratis. Bestel jouw lenzen online of maak een afspraak en kom langs in de winkel. Draag jij al contactlenzen, maar kun je jouw lenzen niet vinden in onze webshop? Neem dan contact op met jouw Pearle winkel.

Ruim aanbod aan diverse soorten contactlenzen

Bij Pearle vind je een ruim assortiment aan diverse soorten lenzen, namelijk:

 • Daglenzen. Het woord zegt het eigenlijk al: daglenzen draag je één dag en daarna gooi je ze weg. De volgende dag doe je weer een schone set contactlenzen in. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken met lenzenvloeistof

 • Maandlenzen. Maandlenzen maak je elke dag na het dragen schoon met lenzenvloeistof, waarna je ze veilig opbergt in een lenzendoosje tot je ze de volgende dag weer indoet. Deze lenzen kun je gedurende één maand gebruiken. Daarna gooi je ze weg en gebruik je een nieuwe set contactlenzen. 

 • Sferische lenzen. Sferische lenzen zijn de meest gangbare contactlenzen en hebben over het gehele oppervlak van de lens één sterkte. 

 • Torische lenzen. Torische lenzen zijn geschikt voor mensen met astigmatisme (ook wel: cilinderafwijking). Torische contactlenzen corrigeren niet alleen bij- of verziendheid, maar ook de cilinderafwijking. 

 • Multifocale lenzen. Met multifocale contactlenzen kun je zowel dichtbij als veraf scherp zien. Multifocale lenzen bevatten namelijk (net als een multifocale bril) zowel een leesgedeelte als een gedeelte voor veraf. 

Ontdek hier welke contactlenzen bij jou en jouw leefstijl passen

Keuze uit diverse merken lenzen

Bij Pearle heb je keuze uit diverse merken contactlenzen. Zo vind je bij ons lenzen van onder andere Acuvue, Dailies en Air Optix. Als je op zoek bent naar voordelige contactlenzen, maar niet wilt inleveren op kwaliteit en draagcomfort, dan adviseren wij iWear contactlenzen. Voor elke contactlensdrager zijn er passende iWear lenzen:

 • Voor intensief gebruik of gevoelige ogen: je draag de hele dag contactlenzen en wisselt weinig af met een bril. Voor gevoelige ogen is het extra belangrijk dat je contactlenzen extra zuurstof doorlaten en hydrateren. Kies voor iWear Activ of iWear Oxygen

 • Voor regelmatig gebruik: je wisselt vaker af tussen een bril en contactlenzen. Je draagt je contactlenzen voor een langere periode en geeft dus de voorkeur aan een hoog draagcomfort. Kies voor iWear Vivid of iWear Balance Plus

 • Voor occasioneel gebruik: je gebruikt maar af en toe contactlenzen, bijvoorbeeld op vakantie. Kies voor iWear FitiWear Delicate of iWear Hydro

iWear contactlenzen zijn exclusief verkrijgbaar bij Pearle. 

Wat zijn de voordelen van contactlenzen?

Het dragen van lenzen heeft een aantal voordelen ten opzichte van het dragen van een bril. Ben jij nog niet helemaal overtuigd? Wij zetten de voordelen van contactlenzen voor je op een rij:

 • Je betaalt geen hoge, eenmalige aanschafkosten die je wel betaalt als je voor een bril kiest. 

 • Je hebt geen last van een montuur dat je zicht kan belemmeren. 

 • Je hebt geen last van beslagen of natgeregende brillenglazen. 

 • Je hoeft niet te wisselen tussen je bril en zonnebril op sterkte als het zonnetje gaat schijnen. 

 • Je hebt geen last van een bril die in de weg zit of afzakt, bijvoorbeeld tijdens het sporten. Lenzen zijn dus handig als je een actieve leefstijl hebt. 

Wat kosten lenzen?

De prijs van contactlenzen hangt af van diverse factoren. Denk hierbij aan het merk en type lens. Zo zijn maandlenzen in de regel goedkoper dan daglenzen als je elke dag lenzen draagt. Draag jij ook af en toe een bril? Dan zijn daglenzen juist voordeliger. 

Laat je ogen opmeten door een erkende opticien of optometrist

Wij weten als geen ander dat je zicht belangrijk is. Kom daarom elk jaar langs voor een oogmeting. Ook als je al een bril of lenzen draagt. Ga je voor het eerst lenzen dragen? Of wil je van een bril overstappen naar lenzen? Laat dan eerst je ogen opmeten door één van onze erkende opticiens en optometristen. Vind een winkel bij jou in de buurt en maak een afspraak. Tip: doe de gratis online oogtest en ontdek of jouw ogen toe zijn aan een oogmeting.

Lenzenabonnement: jouw contactlenzen elke maand gratis thuisbezorgd

Als je kiest voor een lenzenabonnement, dan bezorgen wij elke maand jouw lenzen gratis bij je thuis. Zo heb jij altijd op tijd je contactlenzen in huis. Bovendien krijg je 10% korting op je lenzen als je kiest voor een abonnement. Lees meer over de voordelen van het lenzenabonnement