Torische lenzen

19 Resultaten
Relevant

Wat zijn torische lenzen?

Torische lenzen zijn geschikt voor mensen met een cilinderafwijking. Deze oogafwijking wordt ook wel astigmatisme genoemd. Dit heeft alles te maken met de vorm van het hoornvlies. Gewoonlijk is het hoornvlies mooi rond, zoals een bal, waardoor lichtstralen precies op het netvlies vallen. Bij mensen met astigmatisme is het hoornvlies ovaal. Hierdoor vallen lichtstralen niet op het netvlies, maar ervoor of erachter. Dit zorgt ervoor dat mensen met astigmatisme zowel van dichtbij als van veraf wazig zien.

Heb jij astigmatisme en wil je lenzen dragen? Torische lenzen hebben een andere vorm dan gewone sferische lenzen, zodat ze goed aansluiten op het hoornvlies. Bovendien bevatten ze twee sterktes en zijn de lenzen in veel gevallen verzwaard, zodat ze goed op hun plek blijven zitten. 

We noemen torische lenzen ook wel lenzen met cilinder of cilindrische lenzen. 

Wat is het verschil tussen torische en sferische lenzen?

Sferische lenzen zijn de meest gangbare lenzen en zijn bedoeld voor mensen die bijziend of verziend zijn. Deze lenzen hebben een mooie, ronde vorm waardoor ze goed aansluiten op het hoornvlies. Sferische lenzen bevatten slechts één sterkte waarmee de afwijking gecorrigeerd wordt. Lenzen met een cilinder zijn zoals gezegd bedoeld voor mensen met astigmatisme, bevatten twee sterktes en zijn meestal verzwaard, zodat ze goed op hun plek blijven zitten. 

Hoe kies je de juiste torische contactlens?

Torische contactlenzen worden voorgeschreven door een opticien of oogarts. Deze kan precies zien welke lenzen geschikt zijn voor jouw zicht en welke aangemeten zijn voor jouw ogen. De pasvorm en richting van de lens zijn belangrijk bij het kiezen van de beste torische lenzen voor jouw ogen. Een torische contactlens heeft een bepaalde richting, waardoor het van belang is dat hij goed op het oog blijft zitten. Dit gebeurt door dunne en dikke vlakken, door de lens te verzwaren of door hem af te vlakken (hierbij wordt een stukje van de contactlens aan de onderkant weggehaald).

Torische lenzen hebben een middenas, waardoor de zichtlijn scherp blijft. Wanneer de lenzen niet goed worden aangemeten, kan dit ervoor zorgen dat je niet helemaal scherp ziet. Daarom is het erg belangrijk om de contactlenzen goed te laten aanmeten.

Welke verschillende soorten lenzen met cilinder zijn er?

Torische contactlenzen corrigeren naast de cilinderafwijking ook bijziend- of verziendheid. Je vindt lenzen met cilinder in verschillende draagschema’s, zoals torische daglenzen, tweewekelijkse lenzen en maandlenzen. Daarnaast heb je de keuze uit harde en zachte lenzen. Bij Pearle kun je ook terecht voor torische nachtlenzen en multifocale lenzen met cilinder. 

Twijfel je wat de beste torische lenzen voor jouw ogen zijn? Neem dan contact op met je contactlensspecialist.

Torische daglenzen, tweewekelijkse lenzen of maandlenzen

Bij Pearle vind je torische daglenzen van merken als Acuvue, Dailies en iWear. Draag je tweewekelijkse lenzen? Kies dan voor onze Acuvue Oasys for Astigmatism lenzen. Voor torische maandlenzen heb je keuze uit merken als Acuvue, Air Optix en iWear.

Harde of zachte lenzen met cilinder

Wanneer je torische contactlenzen draagt, kun je kiezen uit harde en zachte lenzen. Harde lenzen met cilinder blijven het beste op hun plek zitten. Wel zijn deze lenzen droger en kwetsbaarder dan zachte lenzen en duurt het een tijdje voordat je ogen aan ze gewend zijn. Zachte lenzen hebben het hoogste draagcomfort, maar moeten zorgvuldiger worden aangemeten. Daarnaast zijn ze minder duurzaam dan harde lenzen.

Wat kosten torische lenzen?

Cilindrische lenzen zijn over het algemeen iets duurder dan sferische lenzen, onder meer omdat er meer sterktes in zijn verwerkt. De precieze prijs van lenzen met een cilinder hangt af van diverse factoren, bijvoorbeeld het merk dat je kiest. Of je kiest voor torische dag- of maandlenzen, speelt ook mee: daglenzen zijn namelijk meestal iets prijziger. 

Bestel jouw torische lenzen online bij Pearle

Geen tijd om naar de winkel te gaan en wil je jouw torische lenzen gewoon online bestellen? Bij Pearle vind je een ruim assortiment aan torische dag- en maandlenzen van diverse merken, zoals iWear, Acuvue en Dailies. Ben jij bekend met de uitslag van je oogmeting? Of heb je al ervaring met het dragen van cilindrische lenzen? Dan bestel je gemakkelijk én snel nieuwe torische lenzen in onze webshop. Bestellingen vanaf €25 bezorgen we gratis bij jou thuis. Bestel jij je lenzen online? Ook dan kun je voor gratis advies van een contactlensspecialist gewoon terecht in één van onze winkels. 

Vind een winkel Maak een afspraak