Gratis verzending vanaf €25
Pick-up in store mogelijk
Gratis retour binnen 30 dagen

Torische lenzen

19 Resultaten
Relevant

Wat zijn torische lenzen?

Torische lenzen zijn geschikt voor mensen met een cilinderafwijking. Deze oogafwijking wordt ook wel astigmatisme genoemd. Dit heeft alles te maken met de vorm van het hoornvlies. 

Gewoonlijk is het hoornvlies rond, maar bij mensen met astigmatisme is het hoornvlies ovaal. Hierdoor vallen lichtstralen niet op het netvlies, maar ervoor of erachter. Dit zorgt ervoor dat mensen met astigmatisme zowel van dichtbij als van veraf wazig zien. Torische lenzen bevatten daarom twee sterktes en zijn bovendien in veel gevallen verzwaard, zodat ze goed op hun plek blijven zitten. 

We noemen torische lenzen ook wel lenzen met cilinder of cilindrische lenzen. 

Wat is het verschil tussen torische en sferische lenzen?

Sferische lenzen zijn de meest gangbare lenzen en zijn bedoeld voor mensen die bijziend of verziend zijn. Deze lenzen hebben een mooie, ronde vorm waardoor ze goed aansluiten op het hoornvlies. Bovendien bevatten sferische lenzen slechts één sterkte waarmee de afwijking gecorrigeerd wordt. Lenzen met een cilinder zijn zoals gezegd bedoeld voor mensen met astigmatisme, bevatten twee sterktes en zijn meestal verzwaard, zodat ze goed op hun plek blijven zitten. 

Onze populairste torische lenzen

  • Dailies Aqua Comfort Plus Toric: comfortabele daglenzen gemaakt van hydrogel met een hoog watergehalte. Draagtijd: tot 10 uur. 

  • Acuvue Oasys for Astigmatism: weeklenzen gemaakt van silicone hydrogel om de kans op droge ogen te verkleinen. Draagtijd: +12 uur. 

  • iWear Balance Plus for Astigmatism: voordelige maandlenzen gemaakt van silicone hydrogel. Dit materiaal laat veel zuurstof door, zodat je ogen gedurende de dag vochtig blijven. Draagtijd: tot 12 uur. 

  • Biofinity Toric: maandlenzen gemaakt van silicone hydrogel met een hoog draagcomfort. Draagtijd: +12 uur. 

Wat kosten torische lenzen?

Cilindrische lenzen zijn over het algemeen iets duurder dan sferische lenzen, onder meer omdat er meer sterktes in zijn verwerkt. De precieze prijs van lenzen met een cilinder hangt af van diverse factoren, bijvoorbeeld het merk dat je kiest. Of je kiest voor torische dag- of maandlenzen, speelt ook mee: daglenzen zijn namelijk meestal iets prijziger. 

Bestel jouw torische lenzen online bij Pearle

Bij Pearle vind je een ruim assortiment aan torische dag- en maandlenzen van diverse merken, zoals iWear, Acuvue en Dailies. Ben jij bekend met de uitslag van je oogmeting? Of heb je al ervaring met het dragen van cilindrische lenzen? Dan bestel je gemakkelijk én snel nieuwe torische lenzen in onze webshop. Bestellingen vanaf €25 bezorgen we gratis bij jou thuis. Bestel jij je lenzen online? Ook dan kun je voor gratis advies van een contactlensspecialist gewoon terecht in één van onze winkels. 

Vind een winkel Maak een afspraak

Gratis oogmeting door een erkende opticien of optometrist

Wij weten als geen ander dat je zicht belangrijk is. Kom daarom elk jaar langs voor een oogmeting, ook als je al een bril of lenzen draagt. Bij Pearle kun je gratis je ogen laten opmeten door één van onze ervaren en erkende opticiens. Zo weet je zeker dat je betrouwbare resultaten en een passend kijkadvies krijgt. 

Kies voor het gemak van een lenzenabonnement

Wil jij nooit meer zonder lenzen zitten? Kies dan voor het lenzenabonnement van Pearle. Dan bezorgen wij jouw torische contactlenzen elke maand gratis bij je thuis. Lees meer over de voordelen van het lenzenabonnement.