Gratis verzending vanaf €25
Pick-up in store mogelijk
Gratis retour binnen 30 dagen

Torische lenzen

19 Resultaten
Sorteren op:
Relevant

Wat zijn torische lenzen?

Torische lenzen zijn geschikt voor mensen met een cilinderafwijking. Deze oogafwijking wordt ook wel astigmatisme genoemd. Gewoonlijk is het hoornvlies rond, maar bij mensen met astigmatisme is het hoornvlies ovaal. Hierdoor vallen lichtstralen niet op het netvlies, maar ervoor of erachter. Dit zorgt ervoor dat mensen met astigmatisme zowel van dichtbij als van veraf wazig zien. Torische lenzen bevatten daarom twee sterktes en zijn bovendien in veel gevallen verzwaard, zodat ze goed op hun plek blijven zitten. Bij Pearle vind je een ruim assortiment aan torische dag- en maandlenzen van diverse merken, zoals iWear, Acuvue en Dailies. Bestel jouw torische lenzen online of maak een afspraak en kom langs in één van onze winkels. 

Maak een afspraak Vind een winkel

Wat is het verschil tussen torische en sferische lenzen?

Sferische lenzen zijn de meest gangbare lenzen en zijn bedoeld voor mensen die bijziend of verziend zijn. Deze lenzen hebben een mooie, ronde vorm waardoor ze goed aansluiten op het hoornvlies. Bovendien bevatten sferische lenzen slechts één sterkte waarmee de afwijking gecorrigeerd wordt. Torische lenzen zijn zoals gezegd bedoeld voor mensen met astigmatisme, bevatten twee sterktes en zijn meestal verzwaard, zodat ze goed op hun plek blijven zitten. 

Bestel jouw torische lenzen online bij Pearle

Ben jij bekend met de uitslag van je oogmeting? Of heb je al ervaring met het dragen van torische lenzen? Dan bestel je gemakkelijk én snel nieuwe torische lenzen in onze webshop. De torische lenzen zijn gemaakt op basis de uitslag van jouw oogmeting en worden vervolgens gratis (vanaf €25) bij jou thuisbezorgd. Bestel jij je torische lenzen online? Ook dan kun je voor gratis advies van een contactlensspecialist gewoon terecht in één van onze winkels. 

Gratis oogmeting door een erkende opticien of optometrist

Wij weten als geen ander dat je zicht belangrijk is. Laat daarom elk jaar je ogen opnieuw opmeten. Ook als je al een bril of lenzen draagt. Bij Pearle kun je gratis je ogen laten opmeten door één van onze ervaren en erkende opticiens. Zo weet je zeker dat je betrouwbare resultaten en een passend kijkadvies krijgt. Maak een afspraak bij een Pearle opticien bij jou in de buurt. 

Maak een afspraak Lees meer over oogmetingen