Daglenzen

53 Resultaten
Relevant

Wat zijn daglenzen?

Het woord verklapt het eigenlijk al: daglenzen zijn contactlenzen die je slechts één dag draagt. Daarna gooi je ze weg en de volgende dag doe je weer een schone set contactlenzen in. Daglenzen zijn extra hygiënisch en zeer geschikt voor mensen die snel last hebben van geïrriteerde, gevoelige of droge ogen en mensen met allergieën, zoals hooikoorts. Daglenzen zijn ook ideaal wanneer je af en toe een bril draagt of veel onderweg bent

Dit zijn de voordelen van daglenzen

Het dragen van daglenzen kent een aantal voordelen ten opzichte van week- en maandlenzen, namelijk:

 • Daglenzen hoef je niet schoon te maken. Je hebt dus ook geen lenzenvloeistof of lenzenhouder nodig.
 • Daglenzen zijn zeer hygiënisch en het beste voor je ooggezondheid. Dit omdat je ze na één dag dragen weggooit. Hierdoor krijgen bacteriën en aanslag geen kans om zich te vermenigvuldigen en op te hopen op de lens. Je voorkomt hiermee gevoelige ogen of andere klachten. 
 • Daglenzen geven bewegingsvrijheid en zijn daarom comfortabel en handig tijdens het sporten of bij andere activiteiten.
 • Je combineert daglenzen gemakkelijk met het dragen van een bril. Je kunt namelijk een nieuw setje daglenzen openen wanneer jij wilt. Dit geeft je meer flexibiliteit in het gebruik ervan. Als jouw bril wat minder handig is, bijvoorbeeld tijdens een sportieve dag of een avondje uit, dan zijn daglenzen ideaal! 
 • Schijnt de zon en heb je geen zonnebril op sterkte? Geen probleem! Met daglenzen kun je op zonnige dagen een zonnebril zonder sterkte dragen én alsnog de hele dag scherp zicht hebben. Kun je ook gelijk voordelig de laatste zonnebrillentrends volgen. 
 • Daglenzen zijn gemakkelijk om mee te nemen, en dus ideaal als je ergens een nachtje gaat slapen of een dagje weg gaat. Stop standaard een reserve setje daglenzen in je tas en you are good to go!
 • Daglenzen zijn ideaal als je op vakantie gaat. Je hoeft geen lenzenvloeistof mee te nemen, wat weer een fles vloeistof scheelt in je bagage. Daarnaast mag je in het vliegtuig in je handbagage alleen maar flesjes lenzenvloeistof van 100 ml meenemen. Die hoef je dus ook niet meer apart aan te schaffen.

Welke soorten daglenzen zijn er?

Bij Pearle heb je keuze uit diverse soorten daglenzen. Zo kun je kiezen uit:

 • Sferische daglenzen. Dit zijn de meest gedragen lenzen en zijn bedoeld voor mensen die bijziendheid of verziendheid hebben. Sferische lenzen bevatten over het volledige lensoppervlak één sterkte. Bekijk hier alle sferische lenzen

 • Daglenzen met cilinder (torische daglenzen). Deze lenzen zijn bedoeld voor mensen met astigmatisme (cilinderafwijking). Astigmatisme wordt veroorzaakt door een afwijkende vorm van het hoornvlies, waardoor de vorm van dit type lens iets minder bol is. Bekijk hier alle torische lenzen

 • Multifocale daglenzen. Met deze lenzen kun je zowel dichtbij als veraf scherp zien. Multifocale daglenzen hebben namelijk (net als een multifocale bril) een leesgedeelte en een gedeelte om veraf scherp te kunnen zien. Bekijk hier alle multifocale dag- en maandlenzen

Welk materiaal daglens kan ik het beste kiezen?

Naast de soorten daglenzen voor de specifieke oogafwijkingen, kunnen we ook onderscheid maken op het gebied van lensmaterialen. Zo kun je bij Pearle terecht voor daglenzen van hydrogel en silicone hydrogel. 

 • Hydrogel daglenzen zijn gemaakt van gel-achtige waterhoudende kunststoffen, genaamd hydrogels. De lens is extra dun en past zich gemakkelijk aan het oogoppervlak aan. Voor een langere draagtijd raden we de silicone hydrogel daglens aan.

 • Silicone hydrogel daglenzen zijn zeer comfortabel en hebben een hoge zuurstofdoorlatendheid. Deze daglens is erg geschikt voor gevoelige ogen. Ze zijn lang te dragen, soms zelfs tot 16 uur per dag (bekijk de productspecificaties voor details per daglens). Bij allergie/intolerantie voor siliconen deze lens niet dragen.

Wat kosten daglenzen?

De prijs van daglenzen wisselt per merk en type lens. Bij Pearle vinden we het belangrijk dat daglenzen voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom heeft Pearle een ruim assortiment aan betaalbare daglenzen én profiteer je regelmatig van scherpe aanbiedingen op daglenzen. Zo heb je bij Pearle goedkope daglenzen van hoge kwaliteit vanaf €12,50 per maand, oftewel vanaf €0,42 per dag!

Daglenzen bestellen

Daglenzen bestellen doe je natuurlijk bij Pearle: al ruim zestig jaar dé expert op het gebied van ogen. Als je op werkdagen voor 15:00 uur bestelt, dan heb je jouw contactlenzen vaak de volgende dag al in huis. Heb jij per ongeluk de verkeerde contactlenzen besteld? Geen zorgen: retourneren is helemaal gratis. Bestel jouw daglenzen online of kom langs in één van onze winkels.

Draag jij al contactlenzen, maar kun je jouw lenzen niet terugvinden in onze webshop? Neem dan contact op met jouw Pearle winkel

Keuze uit diverse merken daglenzen

Bij Pearle vind je de beste daglenzen van diverse topmerken. Kies bijvoorbeeld voor betaalbare daglenzen van hoge kwaliteit van het merk iWear. Deze hoogwaardige daglenzen zijn exclusief verkrijgbaar bij Pearle. Wij verkopen ook topmerken zoals:

iWear | Total1Acuvue | Biotrue | Clearcolor | Dailies | Freshlook | Precision1 | Proclear