Hoe gebruik ik een multifocale bril?

Een multifocale bril bestaat dus uit meerdere gedeeltes. Dat is aan het begin even wennen. Aan de zijkanten van de glazen zitten de zogeheten perifere gebieden, waar het zicht minder scherp is. Het is niet mogelijk om deze gebieden helemaal te vermijden, maar wanneer je eenmaal aan je bril gewend bent, merk je dit bijna niet meer.

Hieronder vertellen we je waar je de verschillende gedeeltes voor gebruikt:

Wennen aan een multifocale bril

Een multifocale bril is in het begin even wennen. Dat komt doordat je ogen én hersenen de tijd nodig hebben om een nieuwe manier van kijken te verwerken. Deze gewenningsperiode kan gepaard gaan met klachten als duizeligheid, hoofdpijn, wazig zicht en evenwichtsstoornissen. Maar wees gerust: maar liefst 94% van onze klanten went gemakkelijk aan een multifocale bril.

Hieronder geven we je tips om te wennen aan een multifocale bril:

Het alternatief voor een multifocale (varifocale) bril 

Kan je na deze tips toch nog niet helemaal wennen aan jouw nieuwe multifocale bril? Dan zijn onze multifocale lenzen een goed alternatief. Onze multifocale (varifocale) lenzen bevatten meerdere sterktes, die in elkaar overlopen. Dit zorgt ervoor dat je altijd zowel van dichtbij als van veraf scherp zicht hebt. Het hebben van multifocale lenzen heeft verschillende voordelen. Zo heb je altijd scherp zicht, zowel van dichtbij als veraf. Je hoeft niet meer te wisselen tussen je gewone bril en je leesbril en je hebt geen zonnebril op sterkte meer nodig. Daarnaast is het een goed alternatief wanneer jij toch niet goed kunt wennen aan een multifocale bril.

Onze opticiens informeren je graag over andere mogelijkheden naast onze glaspakketten en glasopties.

Mythes over de multifocale bril

Er bestaan heel wat foute ideeën over een multifocale bril… Tijd om deze hardnekkige mythes de wereld uit te helpen en je te vertellen wat je wél te wachten staat als je voor multifocaal kiest!