Een multifocale bril gebruiken

Een multifocale bril bestaat zoals gezegd uit meerdere gedeeltes. Dat is aan het begin even wennen. Hieronder vertellen we je waar je de verschillende gedeeltes voor gebruikt: 

  • Het bovenste gedeelte van de glazen is bedoeld om mee in de verte te kijken. Dit gedeelte gebruik je ook tijdens traplopen, ook al voelt dit wat gek aan in het begin. 

  • Het tussengedeelte (ook wel de progressieve zone genoemd) is bedoeld om op middellange afstand (0,5 tot 1,5 meter) mee te kijken. Dit gedeelte gebruik je bijvoorbeeld als je achter een computer werkt, maar ook om mee op je dashboard of navigatie te kijken tijdens het autorijden. 

  • Het onderste gedeelte van de glazen (het leesgedeelte) is bedoeld om dichtbij (33 tot 40 centimeter) mee te kijken. Dit gedeelte gebruik je om te lezen, maar bijvoorbeeld ook als je de afstandsbediening gebruikt. 

Autorijden met een multifocale bril

Tijdens het autorijden gebruik je het bovenste gedeelte en het tussengedeelte van je multifocale bril. Het bovenste gedeelte gebruik je om op de weg te kijken, om achteruit te rijden en om in je spiegels te kijken. Het tussengedeelte gebruik je om op je dashboard of je navigatie te kijken. Draai altijd je hoofd mee als je naar links of rechts kijkt. 

Wennen aan een multifocale bril

Een multifocale bril is in het begin even wennen. Maar wees gerust: maar liefst 94% van onze klanten kan gemakkelijk wennen aan een multifocale bril. Hieronder geven we je tips om te wennen aan een multifocale bril:

  • Draag je multifocale bril zoveel mogelijk. Op die manier kunnen je ogen het snelste wennen aan multifocale glazen. 

  • Probeer je oude bril niet meer te dragen. Het afwisselen tussen je multifocale en oude bril is vermoeiend voor je ogen en vertraagt het gewenningsproces. 

  • Kijk altijd recht voor je uit en draai je hoofd mee als je naar links of rechts wilt kijken. 

Onze opticiens informeren je graag over andere mogelijkheden naast onze glaspakketten en –opties.