Logo
  
Vind een winkel
Vind een winkel

Zonnebril met gekleurde glazen: welke kies jij?

Zonnebril met gekleurde glazen: welke kiest u?

Op zoek naar een zonnebril? Leuk! Misschien heeft u al een model gevonden of een merk dat u graag wil dragen. Dan bent u nu toe aan de volgende stap: het kiezen van de kleur van uw brillenglazen. Wilt u geel glas bij uw zilverkleurige brilmontuur? Dat kan! Mix & match er op los want de mogelijkheden zijn eindeloos. Maar de kleur van het glas heeft ook andere functies.

De gekleurde glazen van uw zonnebril zijn niet alleen bepalend voor uw uitstraling. Ze filteren ook licht dat in uw oog komt en bepalen het contrast dat u ziet. Denk daarom eerst na over de momenten waarop u de zonnebril gebruikt. Draagt u de zonnebril voornamelijk tijdens het autorijden? Dan zijn grijze of bruine glazen bijvoorbeeld goede keuzes! 

Hieronder leggen we de verschillen tussen de glaskleuren uit.

Modieus gekleurde glazen

Blauwe glazen

Blauwe glazen

Een zonnebril met blauw glas filtert scherp licht en verlaagt het contrast. Als u gevoelig bent voor licht (vaak mensen met blauwe ogen!), is een zonnebril met blauwe glazen een aanrader. Blauwe glazen zijn ook zeer geschikt wanneer u op het strand bent, tennist of skiet.

Gele of oranje glazen

Gele of oranje glazen

Geel glas is geschikt voor de hele dag: ’s ochtends, ‘s middags en ’s avonds bij schemering. De glazen filteren namelijk blauw licht waardoor u meer scherpte en contrast ziet. Ook tijdens het skiën of wanneer u buiten op een laptop of computer werkt, zijn gele glazen prettig.

Rode of roze glazen

Rode of roze glazen

Rood of roze glas vermindert vooral lichtschittering. Roze glazen in een zonnebril maken het zicht veel helderder en verhogen dus de zichtbaarheid en het contrast. Daarom zijn deze brillen ook aan te raden als u op een bewolkte dag op de skipiste staat. Daarnaast staat een roze zonnebril natuurlijk geweldig op een festival!

Functioneel gekleurde glazen

Groene glazen

Groene glazen

Met groene brilglazen wordt lichtschittering geremd en zijn schaduwen minder donker. Groene glazen zijn daardoor vooral prettig wanneer u veel buiten bent. Bijvoorbeeld tijdens het wandelen, klimmen, joggen of vissen. U ziet de kleuren om u heen zoals ze horen te zijn: ze zijn kleurneutraal en voorkomen vermoeide ogen.

Bruine glazen

Bruine glazen

Als u een bril met bruine glazen draagt, merkt u een verhoogd contrast. Bruine glazen blokkeren blauw licht, waardoor het verschil tussen een object en een groene achtergrond wordt vergroot. Een zonnebril met bruine glazen is ideaal voor tijdens het golven, voetballen, wandelen of klimmen. En ook tijdens het autorijden!

Grijze glazen

Grijze glazen

Grijze zonnebrilglazen verminderen verblindende lichtschitteringen en zorgen voor een natuurlijke perceptie van de kleuren om u heen. Een zonnebril met grijze glazen is dus goed voor tijdens het autorijden (overdag), fietsen of golven.

Onze opticiens helpen u graag

Kom langs in een van onze winkels of maak alvast een afspraak.

Bekijk de collectie

Zonnebrillen bij Pearle

We hebben een uitgebreid en betaalbaar assortiment zonnebrillen. Bijna elke zonnebril én gewone bril kunnen we voor u op sterkte maken – u hebt dus heel veel keuze! U kiest altijd uit de laatste zonnebrillentrends. Natuurlijk adviseren onze opticiens u hier graag bij.

Benieuwd naar het effect van een zonnebril op sterkte?

zonder roadview
met roadview

Welke bril past het best bij welk gezicht?

Word fan op Facebook!
 

Contactlenzen thuis bezorgd
 

Budgetvriendelijke selectie
 

Brillen

Zonnebrillen

Gebruiksvoorwaarden | Disclaimer & privacy | Algemene voorwaarden | Sitemap | Cookies
Copyright

Welkom bij Pearle Opticiens: Kies hier uw taal
 
Bienvenue sur Pearle Opticiens: Choisissez vortre langue