Wat is een computerbril?

Onze ogen zijn er niet voor gemaakt om langdurig en intensief op korte afstanden te kijken. Toch kijken we tegenwoordig bijna de hele dag op korte afstand naar onze beeldschermen. Op den duur kan dit vervelende klachten geven, zoals hoofdpijn, droge ogen en concentratieproblemen. Een computerbril kan dan uitkomst bieden! Deze bril op sterkte is geoptimaliseerd voor de afstand tussen je ogen en je beeldscherm én alles daartussen. Dit maakt het makkelijker voor je ogen om te schakelen tussen je beeldscherm, dingen van dichtbij en dingen van ver weg. Zo hoeven je ogen zich minder in te spannen en raken ze minder snel vermoeid.

Ben jij op zoek naar een computerbril zonder sterkte? Misschien is een blauw licht filter bril dan iets voor jou: dit is een bril zonder sterkte met een speciale coating die het blauwe licht van beeldschermen neutraliseert.

Wanneer heb ik een computerbril nodig?

Vraag jij je af of je een computerbril nodig hebt? Als je één of meer van de onderstaande vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden, dan is een computerbril zeker het overwegen waard:

  • Werk je meer dan twee uur per dag achter de computer?

  • Heb je aan het einde van de dag last van vermoeide ogen?

  • Heb je regelmatig last van hoofd-, nek-, schouder- of rugpijn na een dag werken achter de computer?

Wat is het verschil tussen een computerbril, multifocale bril en leesbril?

Een computerbril is echt anders dan een multifocale bril of leesbril. Met een computerbril heb je breed en scherp zicht op je beeldscherm, maar ook op de papieren die op je bureau liggen.

Met een multifocale bril kun je zowel dichtbij als ver weg scherp zien. Het kijkgedeelte voor dingen die niet dichtbij, maar ook niet ver weg zijn (bijvoorbeeld je beeldscherm) is relatief smal. Daarom moet je je kin iets omhoog tillen als je achter je computer zit. Dit zorgt ervoor dat je een onnatuurlijke houding aanneemt als je achter een beeldscherm werkt.

Een leesbril is bedoeld voor héél korte afstanden, bijvoorbeeld om een boek of een bijsluiter te lezen. Het scherptepunt van een leesbril is te kort om de afstand naar een computerscherm te overbruggen. Hierdoor ben je vaak geneigd om te dicht (en dus voorovergebogen) op je scherm te gaan zitten. Dit kan leiden tot vervelende klachten, zoals nek- en rugpijn.

Wat kost een computerbril?

De prijs van een computerbril hangt onder meer af van het montuur, het type glazen en of je kiest voor aanvullende glasopties. 

Welke computerglazen passen bij mij?

Bij Pearle heb je keuze uit verschillende computerglazen. Bij het kiezen van de juiste computerglazen is het belangrijk dat je rekening houdt met je dagelijkse werkzaamheden. Lees je bijvoorbeeld veel op een beeldscherm? Of wissel je vaak tussen kijken op een beeldscherm en kijken in de ruimte om je heen? Hieronder hebben we de belangrijkste eigenschappen per glastype op een rijtje gezet.