Wat is een computerbril?

Onze ogen zijn er niet voor gemaakt om langdurig en intensief op korte afstanden te kijken. Toch kijken we tegenwoordig bijna de hele dag op korte afstand naar onze beeldschermen. Op den duur kan dit vervelende klachten geven, zoals hoofdpijn, droge ogen en concentratieproblemen. Een computerbril kan dan uitkomst bieden! Deze bril op sterkte is geoptimaliseerd voor de afstand tussen je ogen en je beeldscherm én alles daartussen. Als je kiest voor een computerbril, kan je kiezen tussen een enkelvoudige computerbril en een multifocale computerbril. Deze zijn beiden op sterkte. Daarnaast hebben we ook een beeldschermbril zonder sterkte: de blauw-violet licht bril. We vertellen je graag de verschillen! 

Wat is het verschil tussen een computerbril (beeldschermbril) en een blauw-violet licht bril?

Computerbril enkelvoudig

Een enkelvoudige computerbril is een computerbril met één sterkte voor dichtbij of veraf. Een enkelvoudige computerbril is ideaal voor scherp zicht op verschillende afstanden. Zo zorgt een enkelvoudige computerbril tot 40 centimeter voor haarscherp zicht op je smartphone en laptop. Werk je vaak op een computerscherm? Dan kan je het beste gaan voor een computerbril op afstand tussen 40 centimeter en 80 centimeter. Ben je op zoek naar een enkelvoudige computerbril voor een verdere afstand? Ga dan voor een enkelvoudige computerbril op een afstand tussen 80 centimeter en 2 meter.

Een computerbril heeft in de winkel niet standaard een blauw-violet licht filter om lichtschitteringen te verminderen en te zorgen voor een beter contrast. Hiervoor kan je altijd een blauw-violet licht filter op jouw computerbril laten zetten. Bestel je jouw computerbril online? Dan kun je standaard kiezen voor een blauw-violet licht filter als glasoptie.

Computerbril multifocaal (Officeview)

Een computerbril wordt gebruikt voor beter zicht op verschillende afstanden. Zo kan je een computerbril kiezen op 1 meter afstand, wanneer je enkel op bijvoorbeeld een laptop beeldscherm hoeft te kijken, op 2 meter afstand wanneer je veel achter een computerbeeldscherm zit en op 4 meter afstand wanneer je achter een beeldscherm werkt en ook graag nog de rest van het kantoor scherp wil kunnen zien. Een multifocale computerbril is enkel verkrijgbaar in de winkel. Kom eens bij ons langs en we helpen je graag. 

Blauw-violet licht bril

Een blauw-violet licht bril is enkel een coating die het blauw-violet licht filtert. Deze filter zorgt voor vermindering van lichtschitteringen en zorgt voor een scherper contrast. Deze coating kan je op een bril met en zonder sterkte laten zetten.

Wanneer heb ik een computerbril nodig?

Vraag jij je af of je een computerbril nodig hebt? Als je één of meer van de onderstaande vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden, dan is een computerbril zeker het overwegen waard:

  • Werk je meer dan twee uur per dag achter de computer?

  • Heb je aan het einde van de dag last van vermoeide ogen?

  • Heb je regelmatig last van hoofd-, nek-, schouder- of rugpijn na een dag werken achter de computer?

Waarom is een multifocale bril of leesbril niet de geschikte bril voor achter je werkplek?

Een computerbril is echt anders dan een multifocale bril of leesbril. Met een computerbril heb je breed en scherp zicht op je beeldscherm, maar ook op de papieren die op je bureau liggen.

Met een multifocale bril kun je zowel dichtbij als ver weg scherp zien. Het kijkgedeelte voor dingen die niet dichtbij, maar ook niet ver weg zijn (bijvoorbeeld je beeldscherm) is relatief smal. Daarom moet je je kin iets omhoog tillen als je achter je computer zit. Dit zorgt ervoor dat je een onnatuurlijke houding aanneemt als je achter een beeldscherm werkt.

Een leesbril is bedoeld voor héél korte afstanden, bijvoorbeeld om een boek of een bijsluiter te lezen. Het scherptepunt van een leesbril is te kort om de afstand naar een computerscherm te overbruggen. Hierdoor ben je vaak geneigd om te dicht (en dus voorovergebogen) op je scherm te gaan zitten. Dit kan leiden tot vervelende klachten, zoals nek- en rugpijn.

 

Welke computerglazen passen bij mij?

Bij Pearle heb je keuze uit verschillende computerglazen. Bij het kiezen van de juiste computerglazen is het belangrijk dat je rekening houdt met je dagelijkse werkzaamheden. Lees je bijvoorbeeld veel op een beeldscherm? Of wissel je vaak tussen kijken op een beeldscherm en kijken in de ruimte om je heen? Hieronder hebben we de belangrijkste eigenschappen per glastype op een rijtje gezet.

Computerbril multifocaal (Officeview)

Ben je op zoek naar een multifocale computerbril? Kom bij ons langs in de winkel en we helpen je graag verder.
 

Computerbril enkelvoudig 

Of bestel online je enkelvoudige computerbril op sterkte, met standaard minimaal 60 euro korting. Ga je voor een enkelvoudige computerbril? Dan zijn er drie opties beschikbaar: 

1. Kies voor een computerbril voor dichtbij (tot 40 centimeter) voor haarscherp zicht op je smartphone en laptop. 

2. Kies voor een computerbril (tussen de 40 en 80 centimeter) wanneer je vaak achter een computerbeeldscherm werkt. 

3. Kies voor een computerbril (tussen de 80 centimeter en 2 meter) wanneer je graag verder dan je computerbeeldscherm ziet. 

Op elke computerbril is als extra glasoptie een blauw-violet licht filter toe te voegen, zodat je naast scherp zicht ook geen ongemakken ervaart door het blauw licht  van je apparaat*. 

*Het is niet wetenschappelijk bewezen dat blauw licht schadelijk is voor onze ogen. Desondanks ervaren veel mensen minder klachten door het dragen van een blauw-violet licht bril.

Wat kost een computerbril?

De prijs van een computerbril hangt onder meer af van het montuur, het type glazen en of je kiest voor aanvullende glasopties.