Wij zijn Pearle Opticiens

Pearle Opticiens bestaat in België al sinds 1983. Sindsdien hebben we ons gespecialiseerd in de beste zorg voor ogen. Pearle Opticiens is er voor iedereen en voor elke leeftijd, waardoor vele mensen de zorg voor hun ogen aan ons toevertrouwen. Vanaf de allereerste hippe kinderbril tot innovatieve contactlenzen, van trendbrillen tot de nieuwste zonnebrillencollecties. Onze expertise komt voort uit onze brede interesse in zorg, ogen en de ontwikkelingen in de optiekwereld. Ons assortiment bestaat uit brillen en zonnebrillen van de mooiste merken en contactlenzen van de beste kwaliteit.

Bekijk hier onze maatwerk voor jouw ogen teaser

Geschiedenis van Pearle Opticiens

Tegenwoordig zie je in veel Belgische winkelstraten een Pearle winkel, maar het begon allemaal met één winkel in 1983. In dat jaar openende de eerste Pearle winkel in Antwerpen, Grand Bazar, onder de naam ‘Grand Vision Center’. Kort daarna volgden de tweede en derde winkel in Hasselt en Schoten. In de jaren tachtig kwamen er vele winkels bij door uitbreiding via franchisenemers en zelfstandige zaakvoerders. In 1997 werd Pearle België samengevoegd met Pearle Nederland.

Van GrandVision tot EssilorLuxottica

De winkels in Nederland en België werden onderdeel van GrandVision Benelux met ruim 800 winkels in de portefeuille. In België hebben we meer dan 230 winkels en 50 collega’s op het hoofdkantoor. GrandVision is in 2021 onderdeel geworden van EssilorLuxottica, wereldleider in de optiek.