Brillen voor Congo

Pearle Opticiens vindt maatschappelijk verantwoord ondernemen zeer belangrijk. Daarom steunen we het project van Ophthalmology Worldwide in Congo.

Breng je oude bril binnen

Heb je oude brillen, zonnebrillen of brillendoosjes die je niet meer gebruikt? Breng ze dan (in goede staat) binnen bij jouw Pearle opticien in de buurt en wij bezorgen je bril een nieuw leven in Congo.

Vind een winkel Maak een afspraak

Voor elke ingeruilde bril €50 korting op een enkelvoudige bril en €100 korting op een multifocale bril. Het hele jaar door. Maak iemand in Congo gelukkig met jouw oude bril!

Wat is Ophthalmology Worldwide?

OWW staat voor een team van Belgische oogartsen, opticiens, verpleegsters, technici en specialisten in logistiek dat sedert 2003 elk jaar 1 à 2 maal naar Congo vertrekt om er oogconsultaties en aan cataractchirurgie te doen. Jaar in, jaar uit worden meer en meer patiënten behandeld. Dit toont het belang en het nut van de organisatie. Met Pearle gaan we dit jaar opnieuw ons steentje bijdragen. Enerzijds door de brillen die we doorheen het jaar samen inzamelen te doneren, maar ook door Gianni (opticien Brugge Sint-Kruis) en Els (opticien Sint-Denijs-Westrem) mee op missie te sturen. Els & Gianni gaan enerzijds meehelpen met de raadplegingen maar gaan daarnaast ook Congolese opticiens opleiden en ondersteunen. Het wordt een ware ervaring die achteraf zeker gedeeld zal worden!