Gratis oogmeting: laat je ogen gratis opmeten*

Heb je steeds meer moeite met het lezen van de ondertiteling van je favoriete serie? Of moet je je telefoon steeds verder weg houden om het scherm te kunnen lezen? Laat dan je ogen opmeten door een ervaren opticien in je buurt. Met een jarenlange ervaring ben je bij Pearle Opticiens verzekerd van een deskundig advies. Maak een afspraak voor een Goed Zicht Gesprek (oogmeting) in één van onze winkels. Bovendien verloopt een oogmeting bij Pearle in alle veiligheid.

Maak een afspraak Vind een winkel

Hoe verloopt een Goed Zicht Gesprek?

Veilig en hygiënisch oogmetingen uitvoeren

Heb je nood aan een oogmeting? Dan kan je bij ons terecht! Maak zeker een afspraak zodat je snel geholpen kan worden. Benieuwd hoe we ervoor zorgen dat je oogmeting veilig is?  

Naar onze maatregelen

Hoe werkt een oogmeting voor een bril?

Voordat je ogen worden opgemeten, bespreekt de opticien jouw wensen en klachten. Bedenk op welke momenten je verminderd zicht hebt en wanneer je de bril wil gebruiken.

Een oogmeting voor een bril werkt anders dan een oogmeting voor lenzen. In 6 stappen helpt een Pearle opticien jou naar een beter zicht. De oogmeting bestaat uit:

 1. Behoefte- en klachtenanalyse
 2. Uitwendig onderzoek van het oog
 3. Huidige gezichtsscherpte nakijken
 4. Rechter- en linkeroog apart en gezamenlijk opmeten
 5. Pasbril
 6. Uitleg over correctiemogelijkheden

Vervolgens neemt de Pearle opticien uitgebreid de tijd voor een woordje uitleg. Zo krijg je meer informatie over de brilglazen of contactlenzen die aangewezen zijn voor jouw ogen. Verder vertellen we je ook welk montuur bij jouw gezicht en persoonlijkheid past. 

Hoe werkt een oogmeting voor lenzen?

Het is belangrijk dat jouw contactlenzen perfect bij jouw ogen en dagelijks leven passen. Onze gediplomeerde contactlensspecialisten en optometristen zorgen hiervoor in vier eenvoudige stappen. Zo kom je dus nooit voor verrassingen te staan:

 1. Laat je ogen opmeten
 2. Kies je contactlenzen
 3. Test je contactlenzen
 4. Laat je contactlenzen gratis thuisbezorgen

Ga jij voor het eerst contactlenzen dragen? Lees hier meer over de eerste keer lenzen

Maak een afspraak

Een veilige en verantwoorde oogmeting voor lenzen

Bekijk in de video hoe een oogmeting voor lenzen in zijn werk gaat, in alle veiligheid.

Keuze uit diverse soorten contactlenzen

Natuurlijk hebben we een breed assortiment aan moderne contactlenzen. Zo vind je bij Pearle:

Onderzoek: ons zicht gaat achteruit, maar we doen er weinig aan

Pearle Opticiens heeft met onderzoeksbureau Motivaction onderzoek gedaan naar het zicht van Belgen. Het zicht gaat achteruit, maar men doet er te weinig aan. Ruim een derde van de Belgen vindt een periodieke controle van het gebit belangrijker dan een periodieke controle van de ogen, zo blijkt uit het onderzoek. Toch is aandacht voor gezonde ogen en goed zicht nu urgenter dan ooit.

Bekijk alle onderzoeksresultaten

Hoe werkt een oogmeting bij kinderen?

Denk je dat je kind een bril nodig heeft? Voor oogmetingen bij kinderen gelden bijzonderheden. Lees meer over oogmetingen bij kinderen

Hoe vaak moet je je ogen laten opmeten?

Wij adviseren om elk jaar je ogen op te laten meten, ook als je al een bril of contactlenzen draagt. Je zicht kan namelijk verder achteruitgaan. Door elk jaar je ogen op te laten meten, weet je zeker dat je huidige kijkoplossing nog bij je past. Merk je dat je steeds minder goed scherp kunt zien, bijvoorbeeld dichtbij of veraf? Blijf er dan niet mee rondlopen en kom langs voor een oogmeting. Dan kijken we samen welke kijkoplossing bij jou past, zodat jij weer scherp kunt zien. Tip: doe de gratis online oogtest en ontdek of jouw ogen toe zijn aan een oogmeting. 

Tips om het maximale uit je oogmeting te halen

Al onze oogmetingen worden uitgevoerd door erkende opticiens. Zo weet jij zeker dat je betrouwbare meetresultaten en een passend kijkadvies krijgt. Maar je kunt zelf ook een aantal dingen doen om het maximale uit je oogmeting te halen:

 • Maak van tevoren een afspraak. Dan weet je zeker dat er voldoende tijd is vrijgemaakt voor jouw oogmeting. 

 • Plan de afspraak in op een moment dat je je fit en uitgerust voelt. Bijvoorbeeld op je vrije dag of voordat je gaat werken, en niet nadat je er al een lange dag werk op hebt zitten. 

 • Als je al een bril of contactlenzen draagt, neem die dan mee naar de oogmeting. 

 • Als je contactlenzen draagt, doe die dan minimaal 24 uur voor de oogmeting uit. Het dragen van lenzen beïnvloedt namelijk de resultaten van de oogmeting, waardoor de uitslag niet meer objectief is. Je mag natuurlijk wel gewoon een bril dragen voor de oogmeting. 

Wat kost een oogmeting?

Een oogmeting bij Pearle is gratis, mits je direct na de oogmeting een aankoop doet. Hieronder verstaan we een complete (zonne)bril, contactlenzen of optische glazen. Als je niet direct een aankoop doet, dan betaal je €20 voor de oogmeting en ontvang je een waardebon van €20 voor je volgende aankoop. Deze waardebon: 

 • Is geldig op brillen, optische glazen en contactlenzen;

 • Cumuleerbaar met andere acties; 

 • Persoonlijk op naam en dus niet overdraagbaar;

 • Gedurende één maand geldig in alle Pearle winkels in België.

*Voorwaarden

De oogmeting is gratis bij aankoop van een complete (zonne)bril, contactlenzen of optische glazen.

Indien je niet direct een aankoop doet (=complete (zonne) bril, lenzen of optische glazen) betaal je €20 voor de oogmeting, en ontvang je een waardebon van €20 voor een volgende aankoop.

 • Deze korting is geldig op een bril, optische glazen of lenzen.
 • Cumuleerbaar met andere acties.
 • De bon is persoonlijk op naam, niet overdraagbaar.
 • 1 maand geldig in alle Pearle winkels in België.