World Sight Day (donderdag 14 oktober)

Wereldwijd hebben 1,1 miljard mensen last van verlies van zicht. Zonder verbetering van de oogzorg stijgt dit in 2050 zelfs naar 1,7 miljard mensen. Terwijl zichtverlies in 90% van de gevallen voorkomen of behandeld kan worden. World Sight Day (een initiatief van het IAPB en de WHO) brengt dit onder de aandacht en roept op: “Help mee aan goed zicht voor iedereen!”.

Dat vinden we bij Pearle uiteraard erg belangrijk en daarom dragen we graag ons steentje bij. Op donderdag 14 oktober (World Sight Day) storten we €5 voor iedere oogmeting die dan in onze winkels plaatsvindt aan de UZ Brussel Foundation. De opbrengst zal gaan naar Het Ridderfonds, een fonds dat via allerlei initiatieven extra financiële middelen genereert voor patiënten van het KidZ Health Castle. De donatie zal besteed worden aan oogtherapieën voor kinderen.

Help mee en geef ook jouw ogen die extra aandacht die ze verdienen. Maak een afspraak en ga naar je lokale Pearle filiaal voor een gratis oogmeting!

Meer over Het Ridderfonds:

“Het Ridderfonds wil via allerlei initiatieven extra financiële middelen genereren voor de patiënten van het KidZ Health Castle. Zo kan een aantoonbare meerwaarde geboden worden aan alle kinderen in het ziekenhuis en hun familie. De initiatieven en extra middelen dragen bij tot het realiseren van een warme, humane, healing environment en tot het ondersteunen van het klinisch/translationeel innovatief wetenschappelijk onderzoek, zorgen voor momenten van patient delight en leveren financiële steun om het sociaaleconomisch welzijn van kinderen uit kansarme gezinnen of gezinnen met financiële problemen te bevorderen. "

Hoe verloopt een Goed Zicht Gesprek?

Hoe werkt een oogmeting bij Pearle Opticiens?

Een oogmeting bij Pearle Opticiens bestaat uit verschillende onderdelen. Hieronder leggen we je per onderdeel uit wat je kunt verwachten.

Veelgestelde vragen over onze oogmeting 

Hieronder vind je antwoorden op veelgestelde vragen over een oogmeting bij Pearle Opticiens.