Signalen dat je een leesbril nodig hebt

Hoe ouder je wordt, hoe moeilijker het wordt om dingen van dichtbij te zien. Dat heeft te maken met een verminderde elasticiteit van de ooglens. Dit proces begint rond het veertigste levensjaar. De volgende signalen vertellen je dat je een leesbril nodig hebt:

  1. Je kunt tekst steeds minder goed lezen, vooral bij slecht licht. 

  2. Je ziet dingen van dichtbij steeds minder scherp. 

  3. Je houdt je telefoon, krant of boek steeds verder van je af om de tekst te kunnen lezen. 

  4. Je hebt steeds meer moeite met schakelen tussen dichtbij en veraf kijken. 

De sterkte van een leesbril

Klinken de bovenstaande signalen jou bekend in de oren? Dan is het verstandig om je ogen te laten opmeten en je te verdiepen in een leesbril. Leesbrillen zijn er namelijk in verschillende soorten en sterktes. Om online een leesbril te kopen, heb je een sterkte tussen de -4.00 en +3.00 nodig. De leesbril bestel je aan de hand van je eigen oogmeetgegevens. Bij Pearle vind je natuurlijk ook gangbare sterktes voor dichtbij, zoals een leesbril met +1 of een leesbril met +2.

Waarom een leesbril kopen bij Pearle?

Leesbrillen zijn overal verkrijgbaar. Je vindt ze bijvoorbeeld in de supermarkt en drogist. Toch is het beter om een leesbril bij een opticien aan te schaffen. Wij vertellen je waarom:

  • De glazen van goedkope leesbrillen die je overal kunt kopen bevatten vaak maar één sterkte, terwijl je linker- en rechteroog meestal een andere correctie hebben. Een leesbril is dus maatwerk. Koop je een leesbril bij Pearle, dan meten we eerst uitgebreid je ogen op en vervolgens maken we aan de hand van jouw gegevens een persoonlijke leesbril op maat. 

  • Goedkope leesbrillen zijn meestal maar tot een bepaalde sterkte verkrijgbaar (vaak tot +4.00). Is jouw sterkte hoger? Dan weet je zeker dat je bij de opticien terecht kunt voor een leesbril. 

  • De glazen van goedkope leesbrillen worden geslepen volgens een gemiddelde pupilafstand. Als jouw pupilafstand daar veel van afwijkt, dan kan het dragen van een goedkope leesbril klachten geven, zoals hoofdpijn en vermoeide ogen. Koop je een leesbril bij Pearle, dan slijpen we de glazen volgens jouw pupilafstand. 

  • Bij Pearle heb je keuze uit honderden monturen, want de glazen voor een leesbril passen in bijna elk montuur. Je zit dus niet vast aan een standaard montuur, maar je kunt een bril uitkiezen die jou geweldig staat. Natuurlijk helpen we je graag met het uitkiezen van een passende leesbril. 

  • De glazen van goedkope leesbrillen zijn van mindere kwaliteit. Zo zijn ze bijvoorbeeld niet ontspiegeld en komen er veel sneller krasjes op. 

  • Een leesbril van de opticien gaat veel langer mee, omdat de glazen en het montuur van hogere kwaliteit zijn. Een duurzame en voordelige keuze, dus!

Weten of jouw ogen toe zijn aan een oogmeting? Doe dan de gratis online oogtest! 

Online oogtest