Welke zonnebril past bij mijn gezichtsvorm?

Niet alle zonnebrillen staan altijd even leuk. Dat heeft vaak te maken met de vorm van je gezicht. Jouw gezichtsvorm bepaalt namelijk welke grootte en vorm van het montuur het beste bij jou past. Bestudeer jouw gezicht eens in de spiegel: is jouw voorhoofd groot of juist klein? Heb je een brede of juist een spitse kin? En hoe zit het met je jukbeenderen en je wangen? Na het bepalen van je gezichtsvorm weet jij welke zonnebril jou het mooiste staat.

  • Een rond gezicht. Een rond gezicht is ongeveer even lang als breed en heeft een rond voorhoofd en een ronde kin. Bij ronde gezichtsvormen staan vierkante en rechthoekige zonnebrillen erg goed: deze maken je gelaat optisch langer en smaller. Denk bijvoorbeeld aan Ray-Ban Wayfarer. Probeer ronde zonnebrillen te vermijden. Deze hebben namelijk het tegenovergestelde effect en benadrukken juist de ronde vorm van je gezicht.

  • Een vierkant gezicht. Een vierkant gezicht heeft een hoog voorhoofd, uitgesproken jukbeenderen en een scherpe kaaklijn. Verzacht de hoekige gelaatstrekken van je gezicht met een ronde zonnebril of cat eye zonnebril. De ronde vormen van de zonnebril breken namelijk de scherpe lijnen.

  • Een ovaal gezicht. Een ovaal gezicht heeft een ronde haar- en kaaklijn en is wat langer en smaller dan een rond gezicht. De ovale gezichtsvorm is ‘bril technisch’ erg gunstig: vrijwel alle monturen staan goed. Experimenteer en kies het montuur dat jij mooi vindt. Tip: cat eye zonnebrillen en rechthoekige zonnebrillen zijn aanraders, want deze accentueren de vorm van je gezicht.

  • Een diamantvormig gezicht. Een diamantvormig gezicht heeft een smal voorhoofd, brede jukbeenderen en een smalle kin. Als je een diamantvormig gezicht hebt, dan staan ovale zonnebrillen en cat eye zonnebrillen jou het mooist. 

  • Een hartvormig gezicht. Een hartvormig gezicht herken je aan een breed voorhoofd en een smalle kin. In tegenstelling tot andere gezichtsvormen kun jij kiezen voor een zonnebril in de vorm van je gezicht. Daarom is de pilotenzonnebril uitermate geschikt voor jouw gelaat. Ook de Ray-Ban Wayfarer is een uitstekende keuze. Zonnebrillen met veel opsmuk (aan de bovenkant) passen minder goed bij jou. Hiermee leg je namelijk het accent op het breedste gedeelte van je gezicht.

  • Een langwerpig gezicht. Een langwerpig gezicht herken je aan hoge jukbeenderen, een hoog voorhoofd en een smalle neus. Als je een langwerpig gezicht hebt, staan ronde en vierkante zonnebrillen jou het best.

Pas je zonnebril online of kom langs in de winkel

Wist je dat bij Pearle veel monturen online kunt passen? Zonnebrillen die je online kunt passen herken je aan het oranje icoon. Liever in de winkel passen? Dat kan natuurlijk ook!

Bekijk alle zonnebrillen  Vind een winkel