Gratis verzending vanaf €25
Gratis retour binnen 30 dagen
Gratis onderhoud & controle

Wintersportbrillen

9 Resultaten
Relevant

Bescherm je ogen op de piste met een wintersportbril

Voor veel mensen is wintersport dé favoriete vakantie van het jaar. Alle wintersportspullen, zoals een skipak, handschoenen, muts, helm en skibril worden meegenomen naar de winterse bestemming. Maar heb jij ook al aan een goede zonnebril gedacht? Waar een skibril je ogen beschermt tegen de wind, kou, sneeuw en zon op de piste, is een wintersport zonnebril ideaal voor als je even niet op de piste staat. De wintersportvakantie bestaat tenslotte ook uit het drinken van warme drankjes op het terras, winterse wandelingen en sneeuwbalgevechten. Met een wintersport zonnebril bescherm je jouw ogen tegen schadelijke UV-straling en de weerkaatsing van de zon op de sneeuw.

Voorkom beschadigingen aan je ogen met een goede zonnebril

In wintersportgebieden schijnt de zon vaak volop en fel. Dat is natuurlijk genieten, maar tegelijkertijd ook verraderlijk. Zonnestralen die op de sneeuw vallen, weerkaatsen rechtstreeks in je ogen. Dit kan leiden tot sneeuwblindheid, een vorm van hoornvliesontsteking. De buitenste laag van je oog, het hoornvlies, raakt dan beschadigd. Symptomen die hier onder andere bij horen zijn branderige en tranende ogen. Om dit te voorkomen is het belangrijk om in de sneeuw altijd een ski zonnebril te dragen.

Waar moet een goede ski zonnebril aan voldoen?

Met de juiste ski zonnebril kun je de kans op schade aan je ogen aanzienlijk verkleinen. Daarvoor moet je op een aantal kenmerken letten bij het kiezen van de juiste zonnebril:

  1. UV-bescherming: een goede zonnebril moet 100% UV-bescherming bieden. Dit staat vaak aan de binnenkant van de bril of op het label aangegeven met ‘100% UV’ of ‘UV400’.
  2. CE-markering: elke zonnebril heeft een CE-markering. Deze loopt van categorie 0 t/m 4. De CE-markering geeft aan hoeveel licht de bril tegenhoudt. Categorie 0 houdt het minste licht tegen en categorie 4 het meest. Voor een goede wintersport zonnebril is het belangrijk dat deze een CE-markering van 3 of 4 heeft.
  3. Gepolariseerde glazen: de sneeuw weerkaatst het licht van de zon. Dit zorgt voor vervelende schitteringen in je ogen. Om dit te voorkomen raden wij een zonnebril met gepolariseerde glazen aan. Deze filteren het licht, waardoor je geen last hebt van de weerkaatsing van de zon op de sneeuw. Dat kijkt een stuk prettiger!
  4. Pasvorm: niet geheel onbelangrijk is de pasvorm van de bril. Zorg dat deze goed aansluit op je gezicht, zodat er geen zonlicht aan de boven-, onder- of zijkant van je bril in je ogen kan schijnen.

Ski zonnebril kopen bij Pearle

Heb jij al een mooie wintersport zonnebril in ons assortiment gezien? Bestel ‘m dan eenvoudig online. Bestellingen van vanaf €25 bezorgen we gratis. Ben je er nog niet helemaal uit welke bril jouw favoriet is en wil je graag een paar wintersport zonnebrillen passen? Kom dan langs in een winkel bij jou in de buurt. Bij Pearle vind je zowel ski zonnebrillen voor dames als heren van verschillende mooie merken. Ben je op zoek naar een sportbril voor de rest van het jaar? Bij Pearle vind je ook een uitgebreide collectie loopbrillen, fietsbrillen en watersportbrillen. In de winkel kunnen we je ook verder helpen bij eventuele vragen over oogbescherming bij verschillende sporten.