Gratis verzending vanaf €25
Gratis retour binnen 30 dagen
Gratis onderhoud & controle

Baby zonnebril

1 Resultaten
Relevant
24%
Je hebt 1 van 1 producten bekeken

Waarom is een babyzonnebril zo belangrijk?

Dat de huid van jouw baby extra kwetsbaar is voor de zon, weet je waarschijnlijk wel. Daarom mag een baby niet in de zon en moet je extra goed smeren met zonnebrand. Maar wist je dat ook de ogen van jouw baby extra vatbaar zijn voor de zon? De ogen van een baby bevatten namelijk minder pigment en hebben bovendien grotere pupillen, waardoor uv-straling al snel schade kan aanrichten. Dit merk je niet meteen, maar het kan op latere leeftijd wel de kans op oogaandoeningen en slechtziendheid vergroten. Daarom is het belangrijk om je baby een speciale baby zonnebril te laten dragen. Op die manier zijn de ogen van jouw kleintje goed beschermd tegen de zon. 

Hoe onderscheid ik een goede van een slechte baby zonnebril?

De ene zonnebril is de ander niet. En voor je kleintje wil je natuurlijk alleen het allerbeste. Daarom geven we je wat tips bij het kopen van een baby zonnebril. Dan weet je zeker dat je goed zit: 

  • Tip 1: kies voor een zonnebril die volledige bescherming tegen de zon biedt. Zonnebrillen die volledig beschermen, herken je aan de aanduiding ‘100% UV’ of ‘UV400’. 

  • Tip 2: kies voor een zonnebril met een CE-markering van minimaal 3. Dit getal zegt iets over de mate waarin de glazen zonlicht absorberen. Hoe hoger het getal, hoe hoger de absorptie. Een zonnebril met een CE-markering van 0 absorbeert slechts 20%, terwijl een zonnebril met een CE-markering van 4 maar liefst 97% absorbeert. Een zonnebril met een CE-markering van 3 absorbeert ongeveer 75%. Dat is voldoende is om de ogen van jouw kindje goed te beschermen. 

  • Tip 3: kies voor een zonnebril met glazen die gemaakt zijn van materiaal dat niet stuk kan gaan, zoals polycarbonaat. Dat is wel zo veilig! 

  • Tip 4: let erop dat de zonnebril groot genoeg is om de ogen van je baby volledig af te schermen tegen zonlicht. Er mag dus geen zonlicht langs de boven-, onder- of zijkant van het montuur komen. 

Hoe laat ik mijn baby wennen aan het dragen van een zonnebril?

Een baby kan al heel vroeg een zonnebril dragen, namelijk vanaf de leeftijd van een paar maanden. Begin daarom zo vroeg mogelijk met het opzetten van een baby zonnebril, zodat je kindje eraan kan wennen. Zet de zonnebril zo vaak mogelijk op, dat went het snelst. Je kunt ook af en toe binnen oefenen. Let erop dat de zonnebril niet knelt om het hoofdje. Als de zonnebril te strak en dus niet lekker zit, is de kans groot dat je kindje gaat huilen en de bril niet op wil.

Baby zonnebril kopen bij Pearle

Al onze zonnebrillen voor baby’s hebben een speciale, comfortabele pasvorm en zijn zo gemaakt dat ze meegroeien met het hoofdje van jou kind. De zonnebril blijft goed zitten dankzij gebogen pootjes die rondom het hoofdje aansluiten of dankzij een verstelbare, elastieken band die helemaal om het hoofdje gaat. Ook hebben de meeste monturen een zachte, siliconen neuspad voor nog meer comfort. Tip: een baby zonnebril kan ook gedragen worden door dreumesen (kinderen van 1-2 jaar). 

Bij Pearle heb je veel keuze uit baby zonnebrillen voor jongens en meisjes in verschillende vrolijke kleuren. Ben jij op zoek naar een baby zonnebril op sterkte? Maak dan een afspraak en kom langs in de winkel. Let wel: je hebt dan een recept van de oogarts nodig.