Gratis verzending vanaf €25
Pick-up in store mogelijk
Gratis retour binnen 30 dagen

Sferische lenzen

39 Resultaten
Sorteren op:
Relevant

Wat zijn sferische lenzen?

Sferische lenzen de meest voorkomende contactlenzen, omdat ze enkel gericht zijn op het corrigeren van verziendheid of bijziendheid. Dit type lens heeft daarom maar één sterkte over het gehele lensoppervlak. Bij Pearle vind je verschillende sferische dag-, week- en maandlenzen van diverse merken, zoals Dailies en Acuvue. Bestel jouw sferische lenzen online of maak een afspraak en kom langs in één van onze winkels.

Maak een afspraak Vind een winkel

Wat is het verschil tussen sferische en torische lenzen?

Torische lenzen zijn bedoeld voor mensen met astigmatisme (ook wel: cilinderafwijking). Deze oogafwijking hangt samen met een afwijkende vorm van het hoornvlies. Het hoornvlies is dan niet rond, maar ovaal. Gewone, sferische lenzen sluiten daarom niet goed aan op het hoornvlies. Torische lenzen daarentegen hebben een andere vorm dan sferische lenzen, waardoor ze wel goed passen. Mensen met astigmatisme zien zowel van dichtbij als van veraf wazig. Daarom bevatten torische lenzen twee sterktes. Bovendien zijn torische lenzen vaak verzwaard, zodat ze goed op hun plek blijven zitten.

Bestel jouw sferische lenzen online bij Pearle

Ben jij bekend met de uitslag van je oogmeting? Of heb je al ervaring met het dragen van sferische lenzen? Dan is het net zo gemakkelijk om je nieuwe sferische lenzen online te bestellen. Een nieuwe set sferische lenzen bestel je eenvoudig op basis van jouw recept en voorkeuren. Vervolgens worden de lenzen gratis (vanaf €25) naar je opgestuurd. Bestel jij je lenzen online? Ook dan kun je voor gratis advies van een contactlensspecialist gewoon terecht in één van onze winkels. 

Gratis oogmeting door een erkende opticien of optometrist

Wij weten als geen ander dat je zicht belangrijk is. Laat daarom elk jaar je ogen opnieuw opmeten. Ook als je al een bril of lenzen draagt. Bij Pearle kun je gratis je ogen laten opmeten door één van onze ervaren en erkende opticiens. Zo weet je zeker dat je betrouwbare resultaten en een passend kijkadvies krijgt. Maak een afspraak bij een Pearle opticien bij jou in de buurt.

Maak een afspraak Lees meer over oogmetingen