Logo
  
Vind een winkel
Vind een winkel

De geschiedenis van Pearle Opticiens

org-be_pearle:/content_images/2017/08/op-wieispearle.png

Pearle Opticiens bestaat in België al sinds 1983. Sindsdien hebben we ons gespecialiseerd in de beste zorg voor ogen en dat heeft ons marktleider in België gemaakt. Pearle Opticiens is voor iedereen toegankelijk, waardoor vele mensen de zorg voor hun ogen aan ons toevertrouwen. Vanaf hun allereerste hippe kinderbril tot innovatieve contactlenzen, van trendbrillen tot de nieuwste zonnebrillencollecties.

Wij dragen zorg voor je ogen en je portemonnee

Onze expertise komt voort uit onze brede interesse in zorg, ogen en de ontwikkelingen in de optiekwereld. Hierdoor heeft ons bedrijf een nieuwsgierige dynamiek ontwikkeld, met altijd vooruitstrevende, interessante mogelijkheden en inzichten. Zo ontwikkelen we ons op het gebied van dunnere brillenglazen, de meest geavanceerde contactlenzen en vernieuwende apparatuur. Dit vertalen we door in de manier waarop we ons bedrijf inrichten en onze service en kennis aanbieden. We zijn daardoor al jaren een vaste waarde in het straatbeeld.

Een ding is altijd hetzelfde gebleven: onze zorg voor je ogen en je portemonnee. Want goed zien en er goed uitzien aan een scherpe prijs, dat is het motto van Pearle Opticiens!

Van Grand Vision Center tot GrandVision Benelux

Tegenwoordig zie je in veel Belgische winkelstraten een Pearle-winkel, maar het begon allemaal met één winkel in 1983. In dat jaar openende de eerste Pearle winkel in Antwerpen, Grand Bazar, onder de naam ‘Grand Vision Center’. Kort daarna volgden de tweede en derde winkel in Hasselt en Schoten. In de jaren tachtig kwamen er vele winkels bij door uitbreiding via franchise-nemers en zelfstandige zaakvoerders. In 1997 werd Pearle België samengevoegd met Pearle Nederland. Wist je dat we in 2003 één van onze eerste radiotunes uitzonden? Die ontdek je hier.

In België hebben we meer dan 210 winkels, een kleine 1000 medewerkers in de winkels en 50 collega’s op het hoofdkantoor.

De winkels in Nederland, België en Luxemburg zijn nu onderdeel van Grandvision Benelux, met samen bijna 750 winkels in portefeuille. Hiermee zijn we wereldwijd de tweede marktleider in optiek. GrandVision Global heeft 6.000 winkels, verdeeld over 44 landen, met in totaal 19.500 medewerkers.

Een kijkje in de winkel


Grotere kaart weergeven

Welke bril past het best bij welk gezicht?

Word fan op Facebook!
 

Contactlenzen thuis bezorgd
 

Budgetvriendelijke selectie
 

Brillen

Zonnebrillen

Gebruiksvoorwaarden | Disclaimer & privacy | Algemene voorwaarden | Sitemap | Cookies
Copyright

Welkom bij Pearle Opticiens: Kies hier uw taal
 
Bienvenue sur Pearle Opticiens: Choisissez vortre langue