Wat is bijziendheid (myopie) bij kinderen?

Kinderen die last hebben van bijziendheid kunnen dingen in de verte niet goed en scherp zien. Wanneer je geen last hebt van bijziendheid en dus goed in de verte kunt zien, vallen lichtstralen die via je oog binnenkomen, precies op je netvlies. Bij kinderen met bijziendheid werkt dit dus net even anders. Hier vallen de lichtstralen vlak vóór het netvlies, in plaats van er op. Dit kan komen doordat de afstand tussen het hoornvlies en netvlies te groot is. Ook kan het komen doordat het hoornvlies of de ooglens te bol is. Sommige kinderen worden geboren met bijziendheid, maar meestal ontstaat de oogafwijking op latere leeftijd. Kinderen hebben meer kans om bijziend te worden wanneer ze te vroeg geboren zijn, als bijziendheid in de familie zit, als ze te weinig buiten spelen en als ze veel te dichtbij kijken, bijvoorbeeld op schermen.

Bijziendheid komt de laatste tijd steeds vaker voor bij kinderen, omdat kinderen minder buiten spelen en vaker op beeldschermen kijken. Hoewel bijziendheid niet helemaal verholpen kan worden, vertragen Essilor® Stellest® brillenglazen de ontwikkeling ervan bij kinderen en bieden de brillenglazen scherp zicht.

Essilor® Stellest® brillenglazen vertragen de ontwikkeling van bijziendheid bij kinderen

Essilor® Stellest® brillenglazen zijn niet alleen ontworpen om bijziendheid te corrigeren, maar ook om de progressie van bijziendheid bij kinderen te vertragen.

Hoe werken Essilor® Stellest® brillenglazen?

Essilor® Stellest® brillenglazen bieden twee voordelen:

  • Correctie van bijziendheid door een grote zone met enkelvoudig zicht die het voorschrift van je kind draagt, wat zorgt voor helder zicht in alle kijkrichtingen.
  • De glazen vertragen de bijziendheidsprogressie door de Highly Aspherical Lenslet Target (H.A.L.T) technologie. Deze technologie creëert een hoeveelheid van niet-gefocust licht voor het netvlies, wat de vorm van het netvlies volgt. Dit zorgt ervoor dat de afstand tussen het hoornvlies en het netvlies wordt verkleind en vertraagt zo de progressie van bijziendheid.

Zijn Essilor® Stellest® brillenglazen de beste keuze voor mijn kind?

Als je kind al bijziend is, corrigeren de standaard enkelvoudige brillenglazen die hij/zij nu draagt enkel bijziendheid. Essilor® Stellest® brillenglazen zijn echter niet alleen ontworpen om bijziendheid te corrigeren, maar ook om de ontwikkeling ervan te vertragen. Ben je benieuwd of de Stellest® glazen iets voor jouw kind zijn, en is bijziendheid geconstateerd door een professionele oogarts? Kom eens langs bij een Pearle winkel bij jou in de buurt en we helpen je graag bij het vinden van het juiste montuur.

Is bij jouw kind bijziendheid vastgesteld door middel van een oogmeting door een oogarts? Dan helpt vroegtijdig ingrijpen om de aandoening onder controle te krijgen. Hoe jonger een kind bijziend wordt, hoe sneller de bijziendheid zich kan ontwikkelen. Jongere kinderen lopen daarom een groter risico om uiteindelijk bijziendheid te ontwikkelen *8,9. Onze opticiens helpen je graag met een keuze maken, zodat jouw kind voorzien wordt van de beste zichtoplossing.

Voordelen van de MiSight® 1 Day contactlenzen

De effectiviteit van MiSight® 1 Day contactlenzen is bewezen tijdens een 7 jaar durend klinisch onderzoek. Dit onderzoek*10 is gevoerd onder kinderen van 8 tot 18 jaar oud.

1. Effectieve werking

In drie jaar tijd vertragen de MiSight® 1 Day lenzen de achteruitgang van bijziendheid bij kinderen met gemiddeld 59%. De meerderheid van de kinderen die MiSight® 1 Day lenzen gebruikten, had tijdens hun jaarlijkse routinecontrole geen hogere sterktes nodig.*10

2. Zeer veilig

MiSight® 1 Day contactlenzen zijn daglenzen voor eenmalig gebruik. Ze worden elke dag na gebruik weggegooid en vervangen door een nieuw paar. Ze zijn daarom zeer veilig voor de hygiëne en de gezondheid van de ogen. 

3. Gemakkelijk te gebruiken

Ook jongere kinderen kunnen de zachte lenzen zelfstandig in en uit doen. Dit komt omdat zachte lenzen flexibel zijn, in tegenstelling tot harde lenzen. Hierdoor zijn de contactlenzen gemakkelijk te gebruiken. 90% van alle kinderen die hebben meegedaan aan het onderzoek, verkiest contactlenzen boven een bril.*10 De MiSight® 1 Day contactlenzen zijn extra licht en dun en hebben daarnaast ook UV-bescherming.

4. Blijvend effect

Zelfs na het beëindigen van de behandeling van bijziendheid met De MiSight® 1 Day hebben de contactlenzen een blijvend effect. De ogen vertonen een normale, leeftijd gerelateerde groei.

Veelgestelde vragen over Essilor® Stellest® brillenglazen en MiSight® 1 Day contactlenzen