Gemak, draagtijd en comfort

De opticiens van Pearle hebben elk type contactlens beoordeeld op Gemak, Draagtijd en Comfort. Binnen elke categorie kan een contactlens maximaal 3 sterren scoren. Bijvoorbeeld: daglenzen krijgen 3 sterren in de categorie Gemak, omdat je hier geen onderhoud aan hebt. Maandlenzen scoren hierin 1 ster, omdat je deze dagelijks moet schoonmaken.

Draagtijd

Je kunt je lenzen elke dag urenlang veilig en onbezorgd dragen. Hoe lang dat precies is, hangt af van de soepelheid en de zuurstofdoorlaatbaarheid van de lenzen. En dat heeft weer te maken met het materiaal waarvan de lenzen zijn gemaakt.

Comfort

Jouw lenzen dragen prettig, vanaf het moment dat je ze ’s ochtends in doet totdat ze er ’s avonds weer uit gaan. Afhankelijk van het materiaal waarvan ze zijn gemaakt kunnen ze nóg comfortabeler worden gedragen. Daarbij gaat het vooral om hoe vochtig de lenzen blijven terwijl je ze draagt.

Gemak

Meer gebruiksgemak betekent meer sterren. Daglenzen hoef je bijvoorbeeld nooit schoon te maken, daarom krijgen ze 3 sterren. Je hebt er minder omkijken naar.