Weeklenzen

3 Resultaten
Relevant

Wat zijn weeklenzen?

Weeklenzen zijn zachte contactlenzen die je gedurende een of twee weken kunt dragen. Hierna vervang je ze voor een nieuw paar lenzen. Hierdoor worden de weeklenzen ook wel tweewekelijkse lenzen genoemd. Het voordeel van weeklenzen is dat het in sommige gevallen mogelijk is om ze een week lang elke dag en nacht in te houden. Om de weeklenzen dag en nacht te kunnen dragen, is het wel belangrijk om bij jouw opticien te controleren of jouw ogen hier geschikt voor zijn. In de meeste gevallen zal een contactlensspecialist je adviseren om de lenzen ’s nachts uit te doen.

Hoe lang kun je weeklenzen dragen?

Weeklenzen kun je tot wel twee weken lang dragen en worden daarom ook wel twee wekelijkse lezen genoemd. Wanneer je de weeklenzen elke dag onafgebroken draagt, dan is de maximale draagtijd een week. Draag jij de weeklenzen enkel overdag? Zorg dan dat je de lenzen elke dag goed reinigt met een lenzenvloeistof, dan zijn ze tot wel twee weken comfortabel te dragen. Het is van belang om de weeklenzen goed te onderhouden met een passende lenzenvloeistof. Dit is omdat vuil zich opstapelt op het lensoppervlak tijdens het dragen. Hiermee reinig en desinfecteer je jouw lenzen zodat ze schoon blijven en je altijd scherp ziet.

Weeklenzen, maandlenzen of daglenzen?

Ben je op zoek naar lenzen? Bij Pearle heb je de keuze uit dag-, week-, en maandlenzen. Weeklenzen zijn sterk genoeg om een week lang dag en nacht te dragen, of twee weken lang alleen overdag. Bij weeklenzen is het belangrijk om deze goed schoon te houden met een passende lenzenvloeistof. Maandlenzen zijn lenzen die maandelijks te vervangen zijn. Omdat deze lenzen langer mee gaan, zijn ze voordeliger dan weeklenzen. Ook bij deze lenzen is het van belang om ze elke dag schoon te houden met een lenzenvloeistof. Voor daglenzen is geen lenzenvloeistof nodig. Dit is omdat daglenzen overdag worden gedragen en daarna worden weggegooid. Zo zorg je elke dag weer voor frisse, schone lenzen. De keuze in lenzen hangt af van jouw persoonlijke voorkeur en natuurlijk jouw ogen! Twijfel je welk type lens geschikt is voor jou? Maak dan een afspraak bij een Pearle Opticien bij jou in de buurt. Daar helpen we je graag bij het vinden van de beste contactlenzen voor jou.

Verschillende soorten weeklenzen

Bij Pearle hebben we verschillende soorten weeklenzen voor jou beschikbaar, die bij verschillende soorten oogafwijkingen passen. Zo vind je dus de lenzen die perfect bij jou passen.

  • Sferische weeklenzen. Deze lenzen hebben één sterkte over het gehele oppervlakte van de lens en corrigeren bijziendheid of verziendheid.
  • Torische weeklenzen. Torische weeklenzen zijn ook wel lenzen met een cilinder. Deze lenzen zijn bedoeld voor mensen met astigmatisme.
  • Multifocale weeklenzen. Deze lenzen hebben sterktes voor zowel dichtbij als veraf. Deze lenzen zorgen ervoor dat je op elke afstand goed zicht hebt.

Weeklenzen kopen bij Pearle

Weeklenzen koop je gemakkelijk én snel online bij Pearle. Bestel je weeklenzen op werkdagen vóór 22:00 uur, dan wordt je bestelling dezelfde dag nog (mits voorradig) naar je verzonden. Bestel je voor meer dan €25? Dan bezorgen we de lenzen gratis bij je thuis!

Wil je toch liever even een kijkje nemen in een van onze winkels en advies ontvangen van een van onze medewerkers? Vind een winkel bij jou in de buurt en maak een afspraak op een dag en tijd die voor jou het beste uitkomt!