Je lenzendoosje schoonmaken in 6 stappen

Jouw lenzendoosje is weer helemaal schoon aan de hand van deze 6 stappen:

Stap 1: Haal je contactlenzen uit het lenzendoosje en doe ze in. Voordat we het lenzenbakje kunnen schoonmaken, is het belangrijk dat je contactlenzen niet in het doosje zitten. Doe daarom de lenzen in, en begin daarna pas met het lenzendoosje schoonmaken.

Stap 2: Haal de oude lenzenvloeistof uit je lenzenbakje. Voor het schoonmaken van je lenzendoosje hebben we nieuw lenzenvloeistof nodig. De oude lenzenvloeistof is waarschijnlijk vies, dus die hebben we niet meer nodig.

Stap 3: Doe de nieuwe lenzenvloeistof in het lenzenbakje. Met deze lenzenvloeistof gaan we het bakje schoonmaken.

Stap 4: Maak de binnenkant van het lenzendoosje schoon. Het is belangrijk om dit met schone handen te doen. Was daarom voorafgaand aan het schoonmaken goed je handen. Laat de nieuwe lenzenvloeistof in het lenzenbakje en wrijf met je schone en droge vingers aan de binnenkant van het bakje.

Stap 5: Giet de lenzenvloeistof uit het bakje. Omdat we het bakje met deze lenzenvloeistof hebben gereinigd, bevat deze bacteriën.

Stap 6: Maak het lenzendoosje droog. Doe dit met een schone tissue bijvoorbeeld, want het is belangrijk dat het doekje wat je gebruikt, geen stofjes achterlaat. Een handdoek is dus niet het juiste doekje om te gebruiken.

Wat kun je het beste wel en niet doen bij het schoonmaken van je lenzendoosje?

Hieronder geven we je nog een paar handige tips bij het schoonmaken en bewaren van je lenzendoosje.

Het indoen van contactlenzen kan soms best lastig zijn, vooral wanneer je net begint met lenzen dragen. We helpen je graag verder aan de hand van enkele tips.