Maatregelen Coronavirus

Beste klant,

We blijven oog hebben voor jouw oogzorg.
Onze winkels zijn al een paar weken gesloten, want de gezondheid van onze
klanten en opticiens komt natuurlijk altijd op de allereerste plaats. Terwijl jij
voor je familie en jezelf zorgt, blijft Pearle zich inzetten voor jouw oogzorg.

Wat als je écht in nood zit?
Je bril is onherstelbaar stuk, je kunt niet functioneren zonder en je hebt
geen extra bril?
Dan probeert Pearle je te helpen. Goed zorgen voor je ogen is en blijft cruciaal,
ook in deze bijzondere tijden.

Heb jij dringende oogzorg nodig?
Bel de Pearle Eyecare Helpdesk via 015 27 19 80 (weekdagen van 9 tot 17u).

Je krijgt meteen een oogzorgexpert aan de lijn. Hij of zij zoekt samen met jou
uit hoe we je het snelst kunnen helpen, met respect voor social distancing
(1 klant per keer en op afspraak). Oogmetingen mogen we nu helaas niet doen.

Onze webshop, voor iedereen beschikbaar
Verkeer je niet in acute brilnood? Dan is er de Pearle webshop:
• Zonnebrillen, lenzen en lenzenvloeistof leveren we meestal de volgende dag,
zonder dat je hiervoor leveringskosten moet betalen. Wil je lenzen bestellen, maar vind je ze niet in de webshop? dan kan je ze via dit formulier alsnog bestellen. 

Het is nu ook mogelijk om brillen op sterkte te bestellen via onze webshop. Dit kan via volgende link

Advies over je lenzen vraag je aan onze oogzorgexperts op de website via de nieuwe live chat. Deze chat is elke dag bereikbaar tussen 10u en 18u.

Verder vind je ook heel wat antwoorden in de FAQ hier onder.

​​​​​Al onze winkels zijn gesloten, al is er wel een mogelijkheid om een afspraak te maken bij een van onze winkels enkel en alleen indien het om een noodgeval gaat. Het gaat om een noodgeval indien uw enige bril onherstelbaar stuk is en u niet kan functioneren zonder bril. In dit geval kan u onze klantendienst opbellen, zodat zij u in contact kunnen brengen met een winkel en u op deze manier een afspraak kan vastleggen. U kan onze klantendienst tussen 9 en 17u bereiken op het nummer +32 15 27 19 80.

Indien u bestelling geen noodgeval betreft, kan u uw bestelling niet ophalen.

In de tekst hier onder vindt u meer informatie rond de richtlijnen van de overheid en welke extra maatregelen er genomen moeten worden.

Het ministerieel besluit houdende de dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken werd op 3 april 2020 opnieuw aangepast. Winkels voor medische hulpmiddelen (waaronder optiekwinkels) worden nu uitdrukkelijk opgenomen in de uitzonderingslijst van winkels die kunnen open blijven, zij het enkel voor noodgevallenIn geval van dringende interventies wordt maximum één klant per keer toegelaten in de winkel  en enkel op afspraak. Uitstelbare zorg is derhalve niet toegelaten. Oogmetingen en contactlensaanpassingen worden uitdrukkelijk afgeraden, zelfs indien het om een noodgeval gaat.

We hebben een overzicht gemaakt van de meest gestelde vragen, per onderwerp. Hierin vind je heel wat antwoorden terug. Indien je nog andere vragen hebt, kan je contact opnemen met onze klantendienst via het contactformulier of telefonisch op het nummer +32 15 27 19 80 (van maandag tot vrijdag tussen 9u tot 17u). Wij hebben nu ook een livechat die elke dag beschikbaar is tussen 10 en 18u. 

Op dit moment zijn alle winkels gesloten en kan je je bril dus niet afhalen indien het niet om een noodgeval gaat. Wij nemen contact met je op zodra je je bril kan komen afhalen.  Als je in de problemen komt omdat je bijvoorbeeld echt niet zonder bril kan, gelieve dan contact op te nemen met onze klantendienst via het contactformulier of telefonisch op het nummer +32 15 27 19 80 (tussen 9u en 17u). Zij bekijken samen met jou wat we voor je kunnen betekenen.

Je kan nu ook online een bril op sterkte bestellen. Ga naar volgende pagina voor meer informatie.

Indien je nog vragen hebt, kan je contact opnemen met onze klantendienst via het contactformulier of telefonisch op het nummer +32 15 27 19 80 (tussen 9u en 17u). 

 

Ja, op onze webshop kan je een ruim assortiment aan contactlenzen terugvinden, met daglenzen, maandlenzen en torische lenzen (lenzen voor astigmatisme). Bestellingen via de webshop worden gratis geleverd en heb je meestal de volgende werkdag in huis.

Lenzenvloeistof kan besteld worden in combinatie met maandlenzen, en is daarnaast ook apart verkrijgbaar in onze webshop. 

Op dit moment zijn al onze winkels gesloten en kan je je bestelde lenzen dus niet afhalen. Wij bewaren je lenzen in onze winkel en nemen contact met je op wanneer je je lenzen kan komen afhalen. Als je in de problemen komt omdat je bijvoorbeeld echt niet zonder je nieuwe lenzen kan, gelieve dan contact op te nemen met onze klantendienst via het contactformulier of telefonisch (van 9u tot 17u) op het nummer +32 15 27 19 80. Zij bekijken samen met jou wat we voor je kunnen betekenen.

Weet dat je op onze webshop een ruim assortiment aan contactlenzen kan vinden indien je snel uit de nood wilt geholpen worden. Bestellingen via de webshop worden gratis geleverd en heb je meestal de volgende werkdag in huis.

Ja, jouw iWear-lenzenabonnement loopt gewoon door. Je blijft dus elke maand je lenzen en eventueel lenzenvloeistof thuis ontvangen. Heb je vragen over je lenzenabonnement, dan kan je contact opnemen met de klantendienst van iWear Direct via pearleopticiens@iweardirect.com of telefonisch (van 09u tot 18u) via het telefoonnummer 0800 772 40.

Door de recente ontwikkelingen hebben we beslist om onze winkels voorlopig te sluiten. Alle afspraken kunnen dus niet langer doorgaan. Je hoeft hier zelf verder niets voor te ondernemen.

Aangezien de winkels momenteel gesloten zijn, hebben we besloten om de actievoorwaarden van de ‘3 VOOR 1’-actie aan te passen en de actie voorlopig te verlengen tot 31 mei 2020. Zo geven we iedereen de kans om van deze actie te kunnen genieten wanneer de winkels terug geopend zijn.

Ja, alle vouchers die tot op heden zijn uitgedeeld tijdens de ‘3 VOOR 1’-actie blijven geldig tot en met 31 mei 2020. Zo geven we iedereen de kans om z’n cadeaubon te gebruiken wanneer de winkels terug geopend zijn.

Deze actie wordt verlengd tot en met 31 mei 2020. Voorlopig kan je enkel via de webshop contactlenzen aankopen.

Alle garanties die Pearle Opticiens aanbiedt (Kwaliteitsgarantie100% Tevreden Klant-garantieSuccesgarantieZichtgarantieRavotgarantie), worden verlengd met de duurtijd van de Corona-maatregelen die Pearle Opticiens neemt. Je kan dus gebruik maken van deze garanties wanneer de winkels terug geopend zijn.

Aangezien de winkels momenteel gesloten zijn, hebben we besloten om de actievoorwaarden van alle acties uitgezonden op tv of radio in maart 2020 aan te passen en de acties voorlopig te verlengen tot 31 mei 2020. Zo bieden we iedereen de kans om van de actie te kunnen genieten wanneer de winkel terug open zijn.

Aangezien de winkels momenteel gesloten zijn, hebben we besloten om de actievoorwaarden van alle acties vermeld in de folders, e-mails, brieven of kaarten, die in maart 2020 werden verstuurd, aan te passen en de acties voorlopig te verlengen tot 31 mei 2020. Zo bieden we iedereen de kans om van de actie te kunnen genieten wanneer de winkel terug open zijn.

Webshop

Als de betaling gelukt is, is het meteen van je rekening gegaan en krijg je een bevestigingsmail.

Je kan daglenzen per 1, 3, 6 of 12 maanden bestellen. Of je kan ook een abonnement afsluiten.

Bij een korting 3+1 moet je minimum 4 dozen bestellen. (12 maand voor maandlenzen 3 maand voor daglenzen) dan verrekent het systeem automatisch de korting.

Bij maandlenzen moet je altijd per 2 ogen bestellen. Bij maandlenzen zitten de lenzen per 6 verpakt, dus bestel je meteen voor 6 maanden. Bij daglenzen: kan je voor 1 oog bestellen en heb je de keuze uit een bestelling voor 1 of voor 3 maand.

Zorg dat je altijd in Google Chrome werkt voor het beste resultaat.

Om deze te bestellen, moet je eerst de basiscurve ingeven en vervolgens pas de sterkte. Indien je dit niet zo doet, kan je problemen met het systeem ervaren.

De lenzen die je niet op de webshop terugvindt, kan je via volgend formulier toch nog bestellen. Hier vind je ook de verdere uitleg rond deze procedure.