Tips om een gescheurde lens te voorkomen

Een gescheurde lens is iets wat je natuurlijk het liefst voorkomt. Het is niet fijn en al helemaal niet wanneer je maand- of weeklenzen draagt en niet zomaar een nieuwe lens kunt pakken. Een gescheurde lens voorkomen kan op verschillende manieren en we geven je graag enkele tips. 

Hoe komt er een scheur in je lens?

Een gescheurde lens kan ontstaan door uitdroging. Er zijn verschillende redenen waarom jouw contactlenzen droog worden. Een paar van deze redenen zijn langdurig naar een computerscherm staren, blootstelling aan airconditioning of regelmatig buiten lopen of fietsen in winderige omstandigheden. Als je vaak last hebt van droge ogen, kan dit ook leiden tot uitdroging van je lenzen, waardoor ze sneller kunnen scheuren. Het gebruik van oogdruppels is een goede manier om droge ogen te voorkomen. 

Kun je je ogen beschadigen met lenzen? 

Je kunt je ogen niet beschadigen met contactlenzen, zolang je de lenzen goed onderhoudt. Onvoldoende reiniging van je contactlenzen kan irritaties veroorzaken en schade toebrengen aan je hoornvlies. Het is essentieel om je contactlenzen dagelijks goed te reinigen na gebruik. Niet alleen het schoonmaken van je contactlenzen, maar ook het regelmatig schoonmaken van je lenzendoosje is belangrijk. Een lenzendoosje is namelijk een perfecte plek voor bacteriën en die willen we niet in contact brengen met je contactlenzen. Het dragen van een gescheurde lens kan ook schade aan je hoornvlies veroorzaken, daarom is het belangrijk om zowel je contactlenzen als je lenzendoosje goed te onderhouden.

Het in- en uitdoen van contactlenzen kan soms lastig zijn, vooral wanneer je ze pas een korte tijd draagt. We helpen je graag verder met een paar van onze handige tips. 

Lenzen indoen  Lenzen uitdoen 

Wil je graag geholpen worden door een van onze opticiens in de winkel? Vind een winkel bij jou in de buurt en maak een afspraak