Getuigenissen

Lees zelf de getuigenissen van enkele van onze medewerkers die werken gecombineerd hebben met leren en nu als opticien aan de slag zijn.

Laat je inspireren door de deze getuigenissen en solliciteer op 1 van onze vacatures of stuur een spontane sollicitatie!

Jelle Jordaens, Pearle Opticien

org-be_pearle:/content_images/2014/over pearle/jelle.png Werken en studeren
Ik koos ervoor om werken met studeren te combineren omdat je op deze manier het vak het snelste leert. Alles wat je leert, kan je meteen toepassen in de praktijk én je leert op het werk dingen die je in de les niet zou zien. De twee vullen elkaar dus perfect aan.

Ik kwam voor het eerst in aanraking met de optieksector toen ik als jobstudent op het hoofdkantoor van Pearle Opticiens België werkte. Na een aantel bezoeken aan een Pearle filiaal begon de interesse te groeien en kreeg ik de vraag of ik geen interesse had om de opleiding te starten.

Nadelen?
Ik besloot om ervoor te gaan, en heb er nog steeds geen spijt van! Het enige minpuntje was dat ik drie jaar lang slechts 1 dag per week vrij had. Ik ging maandag naar de les en werkte van dinsdag tot en met zaterdag.De leuke werksfeer in de winkel waar ik op dat moment werkte, zorgde er wel voor dat ik makkelijk kon volhouden. Ik had erg toffe collega’s op het werk en ook leuke studiegenoten. Ik ging met plezier naar de les omdat het niet de traditionele manier van lesgeven en leren was. De lessen zijn erg open en hebben een goed evenwicht tussen theorie en praktijk. Het eerste jaar is wel meer algemene theorie, maar daarna leer je enkel nog dingen waar je echt wat aan hebt op het werk.

Mijn doorsnee werkdag
Ik start de dag door de leveringen die toegekomen zijn na te kijken, en de toegekomen glazen te slijpen en in de monturen te plaatsen. Daarna bel ik alle klanten wiens bril klaar is op, met het leuke nieuws dat ze hun bril mogen komen ophalen. Verder help ik de klanten bij het kiezen van het juiste montuur en het juiste type glas dat ze nodig hebben. Als ze nog niet bij de oogarts zijn geweest, voer ik ook een oogmeting uit. Op tijd de voorraad monturen aanvullen met nieuwe collecties etc. hoort er ook bij.

Ik werk heel graag voor Pearle Opticiens, het een bedrijf met een heel leuke sfeer! Weten dat je zowel klanten met kleine als klanten met iets grotere budgetten kan helpen, zonder dat je minder kwalitatieve producten moet aanbieden, is heel fijn. De dagelijkse omgang met de klanten vind ik het leukste deel aan mijn job, elke dag is anders. Mensen helpen om beter te kunnen zien, dat is waar ik het elke dag voor doe.

Laurie De Pooter, Pearle Opticien

org-be_pearle:/content_images/2014/over pearle/laurie.png Werken en studeren
Door werken en studeren te combineren werd de stap om terug te gaan studeren minder groot. Ik had ook niet het gevoel te moeten kiezen tussen mijn vaste job enerzijds en mijn ambitie om het diploma Opticien-Optometrist te behalen anderzijds. Ik koos voor de richting “optiek” omwille van de veelzijdigheid in de opleiding en de job, en ook vanwege de werkzekerheid die het diploma biedt.

Nadelen?
Het is wel wat plannen, om werken en studeren te combineren. Ik heb even moeten zoeken om een balans te vinden tussen het fulltime werken en s'avonds studeren, maar ik heb er zeker geen spijt van! Ik had het geluk te kunnen terugvallen op een zeer bekwame stagebegeleider die me steeds met raad en daad heeft bijgestaan. Verder had ik zelf ook een enorme “drive” om er te geraken.

Ik zou alle kandidaat-studenten aanraden om de lessen aandachtig te volgen, en de leerstof zeker wekelijks bij te houden. En uiteraard, zo veel mogelijk oefenen!

Mijn doorsnee werkdag
Op een doorsnee werkdag help ik onze klanten zo goed mogelijk verder door hen op alle gebied bij te staan met advies. Ik voer oogmetingen, contactlens-aanpassingen en controles uit, ik adviseer klanten bij hun montuur- en glaskeuze en slijp zelf ook brilglazen.

Daarnaast doe de inkoop van nieuwe monturen en / of zonnebrillen voor onze winkel in Hasselt.

En last but not least begeleid ik nu zelf twee stagiaires. Ik probeer om hen zo goed mogelijk te begeleiden, en hen met raad en daad bij te staan, zodat ze bij mij terecht kunnen, net zoals ik steeds bij mijn stagebegeleider terecht kon.

Het leukste aan de job van opticien-zaakvoerder
Dat is ongetwijfeld de variatie die er in zit; elke dag is anders, met andere klanten, andere metingen, andere uitdagingen,... Ik werk graag voor Pearle Opticiens omdat ik me hier erg gewaardeerd voel. Ik kreeg ook de kans om door te groeien van stagiaire tot zaakvoerder en geef ondertussen leiding aan een tof team van 4 personen.

Kortom, I love my job!

Welke bril past het best bij welk gezicht?

Word fan op Facebook!
 

Contactlenzen thuis bezorgd
 

Budgetvriendelijke selectie
 

Brillen

Zonnebrillen

Gebruiksvoorwaarden | Disclaimer & privacy | Algemene voorwaarden | Sitemap
Copyright
Welkom bij Pearle Opticiens: Kies hier uw taal
 
Bienvenue sur Pearle Opticiens: Choisissez vortre langue